Szórakozás

Ellopták a kis Jézust, a TikTokon követeltek váltságdíjat fiatalok Spanyolországban

Secuestradores de San Vicente / TikTok
Secuestradores de San Vicente / TikTok
Ellopta az alicantei Sant Vicent del Raspeig betleheméből a kis Jézust és egy bizarr TikTok-videóban kétezer euró váltságdíjat követelt érte egy 19 és egy 20 éves férfi. Az elkövetőket letartóztatta a rendőrség.

Jézuska ma velünk alszik és ha nem teljesítitek a követelésünket, bántani fogjuk

– mondta egy bizarr TikTok-videóban két fiatal férfi. A felvételt, melyet azóta töröltek, de több helyen újra felbukkant egy „Secuestradores de San Vicente (San Vicente-i emberrablók)” csatornára töltötték fel – írja a Valencia News.

A felvételen két kapucnit viselő, az arcát kendővel eltakaró férfi látható az ellopott babával, melyet bankjegyek borítanak. A két férfi rövid beszédet tart, melyben főleg a rendőröket gúnyolják és közlik, hogy kétezer euró (kb. 768 ezer forint) váltságíjat követelnek a kis Jézusért. Az egyikük közben a nyomaték kedvéért néhányszor megüti a babát.

@abogado.del.bien #navidad #elgrinch #jesus #cristo #jehova #ateo #viralvideo #viraltiktok #amor #humor #humortiktok #humornegro #antiteismo #funny #ninodios #ninojesus #catolico ♬ sonido original - abogado del bien y el mal

A különös eset híre futótűzként terjedt a Spanyolország déli részén fekvő kisvárosban. A helyi önkormányzat úgy döntött, hogy az „emberrablók” fenyegetése ellenére nem fizetnek, hanem a rendőrséghez fordulnak.

Néhány nappal később az események váratlan fordulatot vettek, amikor a kis Jézus sértetlenül, szépen betakargatva bukkant fel nem messze onnan, ahonnan ellopták egy konténer mellett. A rendőrség nem sokkal később elfogta a feltételezett elkövetőket. A két fiatalember egy éjszakát töltött rácsok mögött, lopással vádolták meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik