Szórakozás

Olyan nagy felháborodást keltett Miss Franciaország frizurája, hogy már a szépségverseny szervezői is nyilatkoztak arról

ARNAUD FINISTRE / AFP
ARNAUD FINISTRE / AFP
Egy francia képviselő is megszólalt az ügyben.

A napokban rendezték meg a Miss France 2024 elnevezésű szépségversenyt, ahol Franciaország legszebb nőjét keresték. A győztes a húszéves Eve Gilles lett, aki – a verseny történetében először – pixie frizurával hódította el az első helyet.

A verseny 103 éves történetében tényleg ő az első, aki ilyen rövid hajkoronával győzedelmeskedett, Gilles a „sokszínűség” győzelmeként ünnepelte a pillanatot. Csakhogy a tévénézők és a közösségi médiás kommentelők nem voltak elragadtatva a győztestől, és kritikákkal illették a fiatal győztest a haja miatt.

Ez odáig jutott, hogy a Miss Universe verseny szóvivője megvédte Gilles-t, és azt nyilatkozta a Business Insidernek, hogy nem célzottan választják ki Miss Franciaországot, elhatárolódva azon véleményektől, amelyek „woke nézetek propagálásával” vádolták a szervezőket.

Az idei Miss Universe alkalmával személyes stílust és hajtípust láthattunk, és nagyon szeretjük.

Eve Gilles pedig azt mondta, egy nő szépségét nem a haja határozza meg, és be akarta bizonyítani a 7,5 millió nézőnek, akik a versenyt követték, hogy a verseny és a társadalom is fejlődik.

Szoktunk látni gyönyörű hölgyeket hosszú hajjal, de én egy androgün megjelenést választottam rövid hajjal. Minden nő más, mindannyian egyediek vagyunk.

Karima Delli, az Európai Parlament képviselője szintén Gilles védelmére kelt: „Nagy támogatást nyújtunk Eve Gilles-nek, Miss Franciaországnak, szemben a gyűlöletkeltő tweetekkel a közösségi oldalakon, amelyek hihetetlen erőszakról tanúskodnak!”

ARNAUD FINISTRE / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik