Szórakozás

Egy TikTok-videó miatt tört ki tömegpánik a népszerű brit karácsonyi vásáron

Akkora tömeg gyűlt össze énekelni a Columbia Roadon, hogy már biztonsági kockázatot jelentett.

A kelet-londoni Columbia Roadon tartott karácsonyi ünnepség hatalmas népszerűségnek örvend, minden decemberi szerdán tömegek érkeznek, hogy magukba szívják a karácsony szellemét, együtt énekeljenek és iszogassanak az ünneplőkkel, idén azonban biztonsági aggályok miatt le kellett mondani az utcai összejöveteleket – írja a Guardian.

Idén sok résztvevő a TikTokon közzétett videóval érzékeltette a hangulatot, az egyik felvétel különösen nagy nyilvánosságot kapott.

 

Úgy éreztem magam, mintha egy brit karácsonyi film utolsó jelenetébe csöppentem volna

– írta a videó készítője.

@myperfectlondon #london #christmas #carolsinging #columbiaroad #columbiaroadflowermarket #eastlondon #xmas ♬ original sound - Ruslana Rachynska

A felvételt már több százezerszer nézték meg, sokan pedig kedvet kaptak, hogy meglátogassák az eseményt, ami miatt kisebb káosz alakult ki.

A múlt héten zsúfolásig megtelt az utca, végeláthatatlan sorok kígyóztak a hot-dogos standok és a söröspultok előtt. Több ezer ember gyűlt össze a rendezvényen, ami emiatt élvezhetetlenné vált, a szervezőknek le is kellett fújniuk a koncerteket.

December 13-án és 20-án nem lesznek énekek a Columbia Roadon. A múlt héten megjelent több mint 7000 fős tömeg akkora volt, hogy közbiztonsági veszélyt jelentett az utakon és a koncerteken. Hálásak vagyunk Istennek és a rendezvényen dolgozóknak, hogy nem történt súlyos sérülés.

– írta közleményében a szervező Szent Péter-templom.

@therealmattiep

♬ original sound - Matthew

A hangulatos utca azonban továbbra is nyitva marad és várja a látogatókat.

A nagy tömeg egyébként elképesztő hangulatot tud csinálni, ahogy az a 2019-es eseményről készült videóból is kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik