Szórakozás

Enyhébb büntetésért fellebbeztek az áruházi tolvajok, mert csak akciós termékeket loptak

BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Fura indokkal kérte kiszabott büntetésének enyhítését két áruházi tolvaj az Egyesült Államokban. A két férfi szerint úgy méltányos, hogy leárazott termékek ellopásáért a büntetés is kedvezményes legyen.

Egy lopás enyhébb elbírálását kérvényezték egy áruházi tolvajpáros ügyvédjei Denverben – írja egy helyi hírportál.

Az 50 éves Michael Green és a 37 éves Byron Bolden konyhai eszközöket tulajdonítottak el egy Kohl’s aruházból 2094 dollár és 98 cent értékben. A coloradói törvények szerint a lopás 2000 dollár értékhatár fölött számít bűncselekménynek, az alatt csak kihágás, így jóval enyhébb büntetés jár érte.

Az elkövetők és a védőik ezért azt próbálják elérni, hogy a bíróság az eltulajdonított áruk értékének kiszámításakor vegye figyelembe, hogy a lopás idején a Kohl’s akciós áron kínálta a termékeket, a tolvajoknak pedig voltak kuponjaik is, így a 2000 dolláros értékhatár alatt lettek volna, ha történetesen kifizetik őket.

Az ügyészek szerint azonban az akciók és a kuponok csak a fizető vásárlókra vonatkoznak, tolvajokra nem, Greennek és Boldennek pedig a börtönben lesz majd idejük gondolkodni a kettő közötti különbségen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik