Szórakozás

Érkezik az érzékek orgiája

Meinrad Hofer
Silk Fluegge - Come together
Meinrad Hofer
Silk Fluegge - Come together
Ha valaki a karácsony előtti időszakra egy minden hétköznapiságot és földhözragadtságot félresöprő programot keres, akkor irány Balatonszőlős és a Come Together, Right Now, Over me - egy osztrák táncegyüttes sokat sejtető performansz-vacsorája.

Halkan surranó, elegáns ruhák. Egy retikül láncának tompa csörrenése. Parfümök keveredésének várakozással teli illata. Bach csellószvitek hangjára gyertyafényben kibontakozó hosszú asztal, ahol lassan helyet foglalnak a vendégek, és mindenki érzi, hogy itt és most valami szokatlan történik majd. Egy esemény, ami általában a Cirko mozi valamelyik foteljébe süppedve talál minket, ám amibe most kivételesen teljes valónkkal beléphetünk.

Az osztrák Silk Fluegge Társulat Come Together, Right Now, Over Me című performansz-vacsorája valószínűleg először és utoljára érkezik Magyarországra, azon belül is egy különleges helyszínre. A Balatonszőlős melletti Casa Christa minden bizonnyal az év legizgalmasabb vacsorájának ad otthont december 20-án.

Meinrad Hofer Silk Fluegge – Come together

A szokatlan és testközelben zajló előadás során a vendégek szeme előtt, kezei között, tányérjai mellett, velük együtt lélegezve és mozdulva keveredik össze a tánc, a zene és a kulinaritás egy izgalmas élménnyé. Egy valódi ünnepség a művészetek és Érosz tiszteletére, amiben a dramaturgia, a jelenetek és maga a vacsora is Platón szövegei nyomán születtek, és amit csellón Bach szerzeményei kísérnek.

Az előadás vendégei maguk a vacsoravendégek, az asztalnál kialakuló beszélgetéseket meg-megszakítja a tánc, a táncot egy fejedelmi fogás, a villák szorgos mozgását egy előadás, a borospoharak koccanását kiegészíti a vonó hangja, a táncosok talpainak nesze az asztalon.
A Come Together nem egy táncelőadás, hanem egy minden érzékszervet bekapcsoló, világból kiragadó, a művészetek szintézisébe bevonó lakoma, amihez foghatót még egészen biztosan nem tapasztaltunk.

Meinrad Hofer Silk Fluegge – Come together

Az InterUrbán a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év kiemelt összművészeti programsorozata. Az év eleje óta 29 város kultúrája és művészete mutatkozott be Veszprémben és környékén, közel 150 programmal. Az eseménysorozat megálmodója és megvalósítója a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft.
A világ körüli utazást záró 2024-es kulturális főváros, Bad Ischl ragyogó koronát tesz fel erre az évre – többek között ezzel az előadással és egy fergeteges osztrák záróbulival a veszprémi Fotonban.

Come Together, Right Now, Over Me

December 20. 18:00, Casa Christa, Balatonszőlős

Jegyár: 6000 Ft

Megjelenés: elegáns ruhában ajánlott

Transzfer: a balatonszőlősi Come Together előadásra a szervezők ingyenes transzfert biztosítanak Budapest, Veszprém, Balatonfüred megállókkal.

Kapcsolat: Messenger üzenet InterUrban 2023 FB oldal

https://www.facebook.com/events/1412833545935047

Jegyinfo:

https://veszprembalaton2023.hu/esemeny/interurban-bad-ischl-come-together-right-now-over-me

Ajánlott videó

Olvasói sztorik