Szórakozás

21 millió forintnyi összegbe került egy baki miatt az éttermi vacsora

illusztráció, Getty Images
illusztráció, Getty Images
Eldicsekedett a vacsorájával a közösségi oldalán, 21 millió forintnyi összeget tett ki a számla.

Egy kínai nő, akit a beszámolók csak Vangnak neveznek, egy barátjával egy hotpot étterembe látogatott el, és ezzel el is akart dicsekedni a közösségi oldalán, több fotót is feltett a látogatásukról.

Egyszer csak a pincér egy 430 ezer jüanos, azaz 21,4 millió forintos számlát tett az asztalukra.

Kiderült, azért tett ki ilyen jelentős összeget a számla, mert a WeChatre kitett képeken szerepel az asztalon látható QR-kód is, az asztalhoz tartozó jelen keresztül lehet rendelni és fizetni. Ezt kihasználva pedig mások – talán túlzás lenne barátoknak nevezni őket – rendeltek ételt.

Bár olyan sok ember elvileg nem láthatta a képeket, azokat WeChat Momentsbe (körülbelül olyan mintha Instagram Storyba) töltötte fel Vang, és noha a számla láttán letörölte, utána is rendeltek még a kódon keresztül. Valószínűleg egy ismerőse letölthette és megoszthatta másokkal a QR-kódról készült fotót – írta a South China Morning Post.

A számlán olyan tételek szerepeltek, mint

  • 1850 adag friss kacsavér
  • 2580 adag tintahal
  • 9990 adag garnélapaszta.

Alapvetően mindegyik tétel csak pár jüant tett volna ki.

Az étterem szerencsére nem hajtotta be a számlát a nőn, és egy másik asztalhoz ültette. Az étterem vezetése azt nyilatkozta, nem tudják megmondani, kik rendeltek, és abban sem tudják őket megakadályozni, hogy folytassák ezt.

Vang pedig azt mondta, ebből is látszik, egy ételfotónál is kiemelten kell figyelni az információink biztonságára.

A témában megkérdeztek egy ügyvédet is, aki azt válaszolta, hogy ilyen esetben nem Vangot terhelik a költségek, mert azok nem a nő eredeti szándékát tükrözik. Viszont a kamu rendeléseket leadókon be lehetne hajtani a pénzt, amennyiben anyagi veszteséget okoztak, kártérítést lehetne követelni tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik