Szórakozás

Taylor Swift a karrierje halálaként élte meg az időszakot, amikor összetűzésbe került a Kardashian-West házaspárral

Kevin Winter / Getty Images for TAS Rights Management és Marc Piasecki / WireImage / Getty Images
Kevin Winter / Getty Images for TAS Rights Management és Marc Piasecki / WireImage / Getty Images
Azt mondja, olyan lelki mélységeket tapasztalt meg 2016-ban, amilyeneket korábban soha.

Az elmúlt hónapokban szinte a csapból is Taylor Swift Eras-turnéjának sikerei folytak: az énekesnő karrierje legsikeresebb évében jár, a TIME magazin az év emberévé választotta, melynek apropójából interjút is adott a lapnak. Ebben egyebek közt arról is mesélt, mekkora mélypontot jelentett az életében a 2016-os év, amikor összetűzésbe került az akkor még együtt lévő Kardashian-West házaspárral.

Kanye West az említett évben adta ki Famous című, igen trágár hangvételű dalát, melyben egyebek között az is elhangzott, hogy

Úgy érzem, nekem és Taylornak talán szexelnünk kéne. Miért? Mert én tettem híressé azt a szukát.

Az említett sorok még 2009-re vezethetőek vissza, amikor is a húszéves énekesnő megkapta a legjobb női előadó által készített videóért járó díjat az MTV VMÁ-n, mikor viszont a beszédét mondta, Kanye West felment a színpadra, elvette tőle a mikrofont, és közölte, hogy szerinte az elismerés Beyoncénak járt volna.

Ami a Famous szövegét illeti, Swift jelezte, hogy nem adott engedélyt a rá vonatkozó rész megjelenésére, mire Kim Kardashian nyilvánosságra hozott egy úgy tudni, általa megszerkesztett telefonbeszélgetést, amivel ennek éppen az ellenkezőjét sikerült elhitetnie a rajongókkal.

Egy karrierhalál volt. Nem kétség, hogy elvették tőlem a karrieremet. Van egy koholmányod, egy illegálisan rögzített telefonbeszélgetéssel, amit Kim Kardashian szerkesztett meg, majd tett közzé, hogy mindenki előtt hazugnak nevezzen engem

– mondta a TIME magazinnak adott interjújában.

Az énekesnő hozzátette, a történtek olyan lelki mélységekbe taszították, amihez hasonlót korábban sosem tapasztalt.

Külföldre költöztem, egy évig nem hagytam el a bérelt házamat. Féltem telefonálni. A legtöbb embert eltaszítottam magamtól, mert már nem bíztam senkiben. Nagyon, nagyon mélyen voltam.

Swift (akit ebben az időszakban sokan kígyóként emlegettek a közösségi oldalakon) 2017-ben kiadta Reputation című albumát, amit felháborodás és szkepticizmus fogadott. Ekkor úgy érezte, egész hátralévő életében negatívan fogják meghatározni a történtek miatt, miközben a kiadójától is szabadulni akart, mert úgy érezte, minden kreatív ötletét megkérdőjelezik.

Az énekesnő végül úgy döntött, csak a munkájára összpontosít, és sikerült kitartania művészként. Úgy véli viszont, hogy semmi sem örökérvényű, ezért nem felejt el hálásnak lenni.

Nagyon ügyelek arra, hogy minden másodpercben hálás legyek, amiért ezen a szinten űzhetem ezt, hiszen korábban már elvették tőlem. Egy dolgot megtanultam: mindenre, ami történik, legyen jó vagy rossz, az a válaszom, hogy folytatom a dolgaimat

– jelentette ki, hozzátéve: „a szemét végül mindig kiviszi saját magát”.

Kim Kardashian egyébként a 2016-ban történtekkel kapcsolatban egy három évvel ezelőtti posztjában úgy fogalmazott, „a helyzete kényszerítette arra, hogy megvédje a férjét.”

Swift munkásságával illetve az októberben megjelent koncertfilmjével nemrég egy nagy anyagban is foglalkoztunk, ezt alább lehet elolvasni.

Kapcsolódó
Taylor Swift idén lett mindannyiunk legjobb barátnője
Taylor Swift olyan a zeneiparban, mint a Marvel a filmiparban: nem egyetlen alkotás, hanem egy egész univerzum. Hogyan lett 2023-ra a világ aktuálisan legnépszerűbb popsztárja? Rajongóetetés, vidámpark, dopamin az Eras Tour koncertfilmjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik