Szórakozás

Völgyesi Gabi a gyerekek telefonhasználatáról: Ez egy drog, tudjuk jól

TV2
TV2
Tartalmilag és időben is igyekszik korlátozni a fiai telefonozási szokásait.

Völgyesi Gabi ma Reggeli vendége volt, ahol a gyereknevelési elveiről, egészen pontosan a kicsik telefonhasználatáról fejtette ki a véleményét. Mint mondta, benne ellenérzéseket kelt, ha egy szülő telefont ad a gyereke kezébe, főleg akkor, ha még tényleg kicsi. Elárulta, hogy 9 és 11 éves fiai közül csak az idősebbiknek van telefonja, de ő sem mindig használhatja.

Igyekszem korlátozni az ő telefonozási szokásaikat, meg rendszabályozni. Miért? Mert különben nyakló nélkül menne, ez egy drog, tudjuk jól. Kap valamennyit és mindig többet akar

– magyarázta az énekesnő, aki tartalmi és időbeli korlátozásban egyaránt hisz: nálunk pénteken és szombaton, napi másfél órát játszhatnak a gyerekek a telefonnal.

Hozzátette, nehézkes a kisebbik fiától úgy megvonni a telefont, hogy a bátyjánál ott lehet az eszköz, ám ilyen téren is úgy véli, hogy a megfelelő kommunikáció a kulcs.

Elmondtuk nekik, hogy de hát két év a korkülönbség, és Martin még nem telefonozott akkor, amikor te még, szívem már elkezdtél. Ez így nehéz, de egy folyamatos beszédtéma. Tudják jól, hogy drog, de nem értik. Ezt még csak mi értjük, felnőttek.

Mint mondta, arra is igyekszik felkészíteni a kisebbik gyerekét, ha esetleg valaki pellengére állítaná őt a jövőben, amiért neki még nincs telefonja. Hangsúlyozta, szerinte olyan gyerek bánthatná ilyesmivel a fiát, aki maga is túl sokat telefonozik, és nem okoz magának örömet például olvasással, ahogyan az ő gyerekei.

Ő egy kis zombi, nem tudok mit mondani. Akit átmos ez a technológia, amit a felnőttek is borzasztó nehezen kezelnek, és rakjuk le akkor, amikor le kéne rakni. És egyébként social media platformokat pörgetünk, mert ez jön ösztönszerűen, de egyébként örömet nem okoz nekünk

– tette hozzá az énekesnő, aki a nyáron arról is beszélt, hogy nem tudja összeegyeztetni az anyaságot és a popsztárságot.

Kapcsolódó
Völgyesi Gabi: Nem tudom összeegyeztetni az anyaságot és a popsztárságot
Nem szívesen viszi magával a fiait a fellépéseire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik