Szórakozás

Elárulta egy fiatal házaspár, miért választották a „DINK” életformát

Lilly Anne / TikTok
Lilly Anne / TikTok
Bár első hallásra valamilyen újféle hóbortnak tűnhet, a „DINK” kifejezés a nyolcvanas évek elején született. Egy fiatal házaspár óriási gyűlölethullámot szabadított magára, amikor videót készítettek arról, miért ezt az életformát választották.

Lilly Anne és a férje, Evan a „DINK” életformát választották és úgy érzik, nem dönthettek volna ennél jobban. A fiatal házaspár egy TikTok-videóban mesélt az életéről, melyet néhány nap alatt közel négymilliószor néztek meg – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Lilly Anne és Evan azt mondják, elsősorban annak örülnek, hogy valóban függetlenek és szabadok.

  • Soha nem kell semmiben a szüleik segítségét kérniük,
  • ha akarnak, munka után minden nap beülhetnek valahová, vagy elmehetnek vacsorázni,
  • bevásárláskor azt vehetik meg, amit szeretnének,
  • és mindig marad egy kis pénzük, amit magukra költhetnek.
  • Evan hozzáteszi: ő bármelyik hétvégén dönthet úgy, hogy kimegy egy meccsre, vagy elmegy golfozni.

De mi is az a „DINK” életforma, amit egyre több fiatal követ, bár lehet nem is tudnak a kifejezés létezéséről?

A „DINK” egy mozaikszó, jelentése Double Income No Kids (más formában: Dual Income No Kids), vagyis dupla jövedelem, gyerekek nélkül.

A kifejezést 1987-ben, a Los Angeles Times egyik cikkében használták előszőr, ami olyan párokat és házaspárokat mutatott be, melyekben mindkét félnek van jövedelme, de szándékosan nem vállalnak gyerekeket. Közel negyven éve azért döntött sok fiatal a gyermektelenség mellett, mert ahogy manapság is, a nagymértékű infláció mellett a bérek alig nőttek, vagy stagnáltak.

Ahogy akkoriban, úgy most is sokan vannak, akik nem késlekednek a sekélyes, önző, hedonisták bélyegét rásütni a gyerekvállalást elutasító párokra, így Lilly Anne-re és Evanre is valóságos gyűlöletcunami zúdult a kommentszekcióban. Őket azonban ez kevéssé foglalkoztatja, örülnek a függetlenségüknek.

@lillyanne_ Living the best life, the D.I.N.K life 😎 #dink #nokids #couple #fyp ♬ original sound - Lilly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik