Szórakozás

Elfogásakor szájba vert egy rendőrt a szökevény kenguru, ami 4 napon át tartotta rettegésben Toronto környéket

kwiktor / Getty Images (illusztráció)
kwiktor / Getty Images (illusztráció)
Az erszényest éppen az új otthonába, egy québeci állatkertbe szállították, amikor Ontarióban sikerült megszöknie.

Torontótól keletre fogtak el azt a kengurut, ami még múlt csütörtökön kisebb szenzációt okozott Kanadában azzal, hogy szállítás közben megszökött a gondozóitól, majd az egész hétvégét a vadonban töltötte.

Az állatot befogásának azonban nagy ára volt, a kenguru ugyanis szó szerint szájba verte az egyik rendőrt, aki üldözőbe vette – írja a Guardian.

A nőstény kenguru egyébként akkor tudott megszökni, amikor éppen új lakhelyére, egy québeci állatkertbe szállították, de út közben csütörtök éjjel megálltak pihenni az Ontario állambeli Oshawa Zoo-ban, ahol egy ponton egyszer csak átugrotta az állatgondozókat, majd kereket oldott – közölte Cameron Preyde, a park vezető gondozója a CBC-vel.

A közösségi médiában pénteken olyan videók jelentek meg, amiken a fogságban született erszényes állat a Torontótól keletre, az Ontario-tó partján fekvő Oshawa városának útjain szaladgál.

A járőröző rendőrök hétfőn hajnali 3 óra körül vették észre a kengurut egy vidéki birtokon Oshawa északi részén – mondta Chris Boileau törzsőrmester a CBC Torontónak.

A törzsőrmester azt is elárulta, hogy a kollégáival előzetesen felvették a kapcsolatot a kenguru gondozóival, és az ő utasításaiknak megfelelően, a farkánál fogva ragadták meg az állatot. Az elfogás közben azonban az egyik kollégáját szó szerint szájba verte a kenguru.

„Ez olyasmi, amire ő és szakaszbeli társai egész pályafutásuk hátralévő részében emlékezni fognak” – mondta a CBC Torontónak.

Az erszényes azóta orvosi ellátást kapott, és néhány nap pihenésre az oshawai állatkertben marad – mondta Preyd. „Egy ideig még itt fogjuk tartani, hagyjuk, hogy kipihenje magát, és meggyőződjünk róla, hogy biztonságban van.”

Dr. George Wilson, az Ausztrál Nemzeti Egyetem munkatársa az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy a kenguruk az emberekkel szembekerülve általában „a hátsó lábaikra helyezkednek, és leütik” a velük szemben állót.

„Különösen, ha állatkertből jöttek, és hozzászoktak az emberekhez. Akkor kiállnak velük szemben” – fogalmazott a szakember. Ugyanakkor azzal folytatta, hogy a kenguruk elsődleges védekezési mechanizmusa nem az ütés, hanem a rúgás.

A farkukra támaszkodva hátradőlnek, és a két lábukat együtt használják, lerúgnak bármit, ami megpróbálja megtámadni őket – egy kutyát vagy dingót, vagy akár egymást, amikor megpróbálják érvényesíteni az elsőbbségüket.

De ahogy ebből az esetből is látható, a kenguruk előszeretettel védekeznek a mellső végtagjaikkal is, ha a helyzet úgy kívánja.

Dr. George Wilson egyébként az eset kapcsán megjelenő felvételeket látva azt mondta, hogy a szökevény egy vörös óriáskenguru volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik