Szórakozás

Máté Krisztina A leggyengébb láncszemről: Beleégett az emberek agyába, ma is köszönnek úgy az utcán, hogy viszlát

rtl és tv2
rtl és tv2
Több mint 20 éve forgatták.

Máté Krisztina volt Kadarkai Endre vendége a Szavakon túl című beszélgetős műsorban. A TV2 egykori műsorvezetőjével érintették a híradós korszakot, miképp A leggyengébb láncszem című vetélkedőt, amit Máté vezetett a csatornán 2001-ben.

Abban egy ilyen fekete ruhában egy zord boszorkány voltam. Mindenki azt hitte rólam, hogy én ilyen zord szörnyeteg vagyok, és mennyire jó lesz ez arra, hogy látszik majd, mennyire esendő vagyok. Hogy az a műsor majd az én megítélésemen mennyit javít. Hát semmit nem javított. Az nagyon érdekes, hogy egyévados, napi műsor volt, és úgy beleégett az emberek agyába, hogy a mai napig köszönnek úgy az utcán, hogy viszlát. Mert úgy volt a vége: ön a leggyengébb láncszem, viszlát! (…) A végén volt mindig kacsintás, össze próbáltam kacsintani a nézővel, de ez annyira korán, annyira műfajidegen volt még Magyarországon, hogy tényleg azt gondolta mindenki, zord szörny vagyok.

Máté elmondta, nagyon élvezte a forgatást.

Nem véletlenül ragadt rám ez a szerep, nem véletlenül választottak engem. Amikor 16 évesen elkezdtem tévézni, azt gondoltam, nagyon keménynek kell látszanom, hogy mindenkivel elhitessem, nem vagyok sebezhető. Lány is voltam, vidéki is voltam, úgy éreztem, ez egy páncél. Fontosnak tartottam, hogy sebezhetetlennek tartsanak.

Az adás itt nézhető vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik