Szórakozás

Ábrahám Edit Berényi Claudia szerepéről: Megbélyegzett, áldás és átok egyszerre

Klinszky Gábor / RTL Klub
Klinszky Gábor / RTL Klub
A színésznő azt mondja, a pandémia óta nincsenek színházi megkeresései, és sorozatkészítők sem érdeklődnek iránta.

Ábrahám Edit annak idején állandó szereplője volt a Barátok köztnek, több mint két évtizeden át alakította Berényi Claudiát. A színésznő a szereppel kapcsolatban a Blikknek nyilatkozott nemrég, elárulva, hogy manapság leginkább szinkronmunkái vannak, illetve az Ivanovics Ilonával közös kétszemélyes estjükkel járják az országot – színházi vagy sorozatfelkérésekkel viszont nem igen kínálják.

A színházi szerepeim a Covid miatt kifutottak, és azóta nincsenek újak. Nem tagadom, hiányzik a színpad, de én sem akarok már akármire igent mondani. Már nem vágyom nagy főszerepekre, inkább kisebbeket alakítanék

– mondta a lapnak Ábrahám.

Úgy érzem, nagyon rám égett és megbélyegzett Berényi Claudia szerepe, akit 23 évig alakítottam. Áldás és átok egyszerre, főleg most, hogy az RTL Goldon újra elkezdték vetíteni az epizódokat. Nem is hittem volna, hogy negyed század elteltével is fellángolhat még ez a rajongás, úgy érzem, a sorozat a reneszánszát éli. Nagyon jólesik, hogy az emberek még mindig felismernek az utcán és bárhol szeretettel fogadnak.

A színésznő hozzátette, jelenleg azon éveit éli, amikor végre a maga ura lehet, és tényleg azzal foglalkozhat, amivel szeretne. A munka mellett azt mondja, most saját magára és a családjára is jut ideje, nagyon szeret például az unokáival lenni: Léna 5, Lili pedig féléves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik