Szórakozás

Egész gyerekkorában fiúnak hitte magát, aztán mellei nőttek és menstruálni kezdett

Fiúként nevelték, fiúként kezelték egész életében. A szülei, mintha nem akartak volna tudomást venni a valóságról. Ő ugyan mindig érezte, hogy más, mint a többiek, de csak tizennyolc éves korában tudta meg, mennyire igaza volt.

Az amerikai Emma Lynn Dowd négy éve még férfiként élt. Sokáig el sem tudta képzelni, hogy másképp is tudna, noha egész életében érezte, hogy más, mint a többiek – írja a Daily Mirror című brit bulvárlap.

A 45 éves Dowd hermafroditaként született, vagyis férfi és női nemi szervei is kifejlődtek. Azt mondja, a szülei gyerekkorában nem beszéltek neki erről, úgy döntöttek, fiúnak tekintik, és akként is fogják felnevelni.

Ő mindig érezte, hogy más, mint a többi fiú, lányos dolgok érdekelték, de hamar rájött, úgy jár a legjobban, ha a többi fiú viselkedését utánozza.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emma Lynn Dowd (@emmalynndowd) által megosztott bejegyzés

„Soha sem éreztem magam transzneműnek, nem volt semmiféle problémám azzal, ahogy kinéztem, de sokat gúnyoltak azzal, hogy lányos vagyok, és sokan bántottak azért, mert melegnek hittek. A középiskola különösen nehéz volt, mert a testem akkor döntött úgy, hogy végre belép a pubertáskorba.”

Dowd először menstruálni kezdett, majd növekedni kezdtek a mellei. Tesztoszterontablettákat kapott, hogy megfékezzék ezt a folyamatot. Dowd azt mondja, akkoriban ez volt a bevett gyakorlat a hermafrodita gyerekeknél. A szülők dönthettek a nemükről, az orvosok pedig eszerint kezelték őket.

A gimnázium után Dowd főiskolára ment, ahol az élete még bonyolultabbá vált. Vegyes érzelmei voltak a természetes vágyaival kapcsolatban, miután rájött, hogy valójában nem meleg, hanem nő. Nehezen dolgozta fel az állapotát, félt bárki előtt is felfedni a valóságot, attól félt, hogy szörnyszülöttnek néznék, hiszen ő annak érezte magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emma Lynn Dowd (@emmalynndowd) által megosztott bejegyzés

Dowd férfiként folytatta az életét, és sokáig el sem tudta képzelni, hogy lehetne másképp.

Egy baleset 2019-ben mindent megváltoztatott. Dowd elesett, és olyan csúnyán ütötte be a fejét, hogy a koponyájának hátsó alsó része megrepedt. A kórházban az orvosok közölték vele, hogy a trauma hatására nagyon legyengült a tesztoszterontermelése. Ő ezt jelként értelmezte, és úgy döntött, ideje, hogy nővé változzon.

Dowd hormonterápiát kapott, és lassan változni kezdett a teste: ismét menstruált, a mellei növekedtek. A haját hosszúra növesztette, és felvette azt a nevet, amit az édesanyja adott volna neki, ha lánynak születik.

„Soha nem beszéltem a szüleimmel arról, hogy miért fiúként neveltek. Szerintem szeretetből tették, nem hibáztatom őket. Végig támogattak az átalakulásom alatt, jóban vagyunk” – mondja Emma, aki szerint az előnyei is megvannak annak, hogy olyan hosszú időn át férfiként élt. „Képes vagyok egy férfi szemeivel is látni a világot, és ez időnként hihetetlenül hasznos.”

Emma Dowd, úgy érzi, végre önmaga, és nem vágyik másra, csak, hogy ez így is maradjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik