Szórakozás

Pringleses dobozba végezte el a nagydolgát az ügyvéd, majd bedobta az áldozatokat segítő központhoz

JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Felfüggesztették a praxisát.

Az Ohio-i Legfelsőbb Bíróság felfüggesztett egy ügyvédet, aki a Pringles burgonya chips egy dobozába ürített, majd bedobta azt egy bűncselekmény-áldozatok érdekvédelmi központjának parkolójába. A bíróság szerint Jack A. Blakeslee büntetőjogi védőügyvéd magatartása megkérdőjelezte az ügyvédi tevékenységre való alkalmasságát.

Blakeslee azzal védekezett, hogy szokása a Pringles-dobozokba végezni a nagydolgát, majd kidobni azt véletlenszerű helyeken az autójából.

Most sem célzott senkire – idézte az USA Today. Azt mondta, abban az évben, amikor ezt tette, már legalább tíz alkalommal eljátszotta a csínyt.

A bíróság nem vette be a magyarázatát, szerintük a biztonsági kamerák által is rögzített 2021. novemberi tettekor szándékosan választotta ki célpontként az ohiói Cambridge-i Remény menedékházát „érkezési zónaként”.

Az ügyvéd évek óta ismerte a központ munkatársait, a tette után 15 perccel kellett volna velük találkoznia a bíróságon. Abban az időben egy durva gyilkosság vádlottját képviselte.

Egy évre függesztette fel a bíróság Blakeslee-t, de a felfüggesztést felfüggesztették fél évre.

Blakeslee 1976 óta ügyvéd, korábban nem indult fegyelmi eljárás ellene.

A bíróság a büntetés meghatározásához felhasználta egy korábbi esetben hozott ítéletét. Az az ügy „a meztelen fotós” néven híresült el, mivel az ohiói törvényhozás republikánus választmányi ügyvédje, Steve Linnen

egy szál semmiben lepett meg nőket, és lefotózta a reakciójukat. Összesen több mint 30 nőt, 53 alkalomal.

Linnent 2006-ban határozatlan időre tiltották el a praktizálástól, végül 2014-ben kapta vissza az ügyvédi engedélyét.

Illetve még egy esetet felidéztek az ítélethozatal előtt a bírók, annál egy megyei ügyésszel, Scott Blauvelttel szemben kellett eljárást indítani, mert vezetés közben egy nőnek mutogatta a nemi szervét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik