Szórakozás

Ujjdarabra harapott a salátájában egy New York-i gyorsétterem vendége

tycoon751 / Getty Images (illusztráció)
tycoon751 / Getty Images (illusztráció)
Az étterem menedzsere véletlenül levágott egy darabot a mutatóujjából, ami aztán a vendég ételében landolt.

Beperelte az amerikai Chopt nevű gyorsétteremláncot egy korábbi vendégük, aki azt állítja, hogy az egyik éttermükben egy olyan salátát szolgáltak fel neki, amiben egy emberi ujjdarab is volt – írja az Associated Press.

A Connecticut állambeli Greenwichből származó Allison Cozzi hétfőn benyújtott keresete szerint az incidens még április 7-én történet a New York állambeli Mount Kisco egyik Chopt üzletében. A dokumentum szerint a felperes ráadásul csak akkor vette észre, hogy egy emberi ujjdarab van a salátájában, amikor az a bizonyos ujjdarab a szájába került, és ráharapott.

A keresetben az áll, hogy a salátával felszolgált ujjdarab az étterem vezetőjéé volt, aki salátakészítés – egészen pontosan rukkolaaprítás – közben véletlenül levágott egy darabot a mutatóujjábál.

A balesetet szenvedő menedzsert rögtön kórházba szállították, azonban a salátabár személyzetének nem tűnt fel, hogy a hiányzó ujjdarab belekeveredett a felperesnek felszolgált ételbe.

A Westchester megyei egészségügyi hivatal nyilvántartása szerint a Chopt szóban forgó egységét 900 dollárra – mintegy 323 ezer forintra – bírságolták meg a baleset után.

Allison Cozzi meghatározatlan összegű kártérítést követel az étteremlánctól, mivel a keresetében azt állítja, hogy a szennyezett saláta elfogyasztása miatt több alkalommal sokkot és pánikrohamot kapott, visszatérő migrén és szédülés gyötörte, valamint kognitív zavarai, hányingere, illetve nyak- és vállfájdalmai lettek.

Az ügyet sem a cég, sem a felperes jogi képviselői nem kívánták kommentálni a hírügynökségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik