Szórakozás

Hatalmas lottónyereményéből 20 milliárd forintnyit a családjának adott, mégse beszélnek vele

ANDREW COWIE / AFP
ANDREW COWIE / AFP
A rengeteg pénz tönkretette a családi életét.

Gillian Bayford férjével, Adriannel  a valaha volt egyik legnagyobb összegű jackpotot, 148 millió fontot (65 milliárd forintot) nyertek még 2012-ben az Euromillions lottón, életük mégse jó irányba fordult. 15 hónappal később kimondták a válásukat, és noha 20 millió fontot adott családjának a nő, kimentette őket minden adósságukból, mára odáig jutottak, hogy nem is beszélnek vele.

Amikor megnyerték a jackpotot, azonnal elkezdte törleszteni bátyja és apja 700 ezer fontra rúgó adósságát, de ahelyett, hogy a pénznek „mindenkit boldoggá kellett volna tennie”, „követelőzővé és kapzsivá tette őket”. Gillian Bayford  arról is nyilatkozott akkor a Sunnak, hogy apja át is akarta venni az irányítást a pénz felett, annak ellenére, hogy mikor férjével nyertek, szülei egy lakókocsiban éltek.

Vett egy lakást a kelet-skóciai Carnoustie-ban a szüleinek, akik aztán arra kérték, adjon még pénzt a testvérének, aki 800 ezer fontot (350 millió forintot) kapott ezek után tőle, hogy nyithasson egy játéktermet, de aztán megszakítottak vele minden kapcsolatot egy újságcikk után.

Elveszítették a kapcsolatot azzal, honnan jöttek. Az emberek orra alá dörgölik a pénzüket, ami szerintem kifejezetten csúnya dolog

– nyilatkozta most a lapnak.

Bátyja vett egy 288 ezer fontos (126 millió forintos) házat, meg egy Audit is, de nem szólt neki arról, hogy megházasodik.

Bayford úgy érzi, neki nincs miért szégyenkeznie, mert kimentette őket a bajból. Viszont ők úgy villognak a pénzzel, hogy szégyenbe kerültek a falujukban, ahol már olyan fenyegetéseket is kaptak, rájuk gyújtják a házukat.

Apám és a bátyám egyik céget alapította a másik után, aztán bezárta őket. Kimentettem őket minden adósságból.

Közben Bayford volt férje sem feltétlen egy sikersztori, több szerencsétlen kapcsolata volt, egykori legjobb barátait lakoltatta ki házukból, tavaly pedig le kellett mondani a fesztiválját, annak ellenére, hogy két éven keresztül több ezren vettek részt rajta, mert a cambridgeshire-i Lintonban élő helyiek nem akarták hallani a 90 hektáros területen fekvő kastélyától hallani a zajt.

A feleség egyébként nem csak családját, másokat is kisegített. Egy anyuka súlyos idegrendszeri betegségben szenvedő négyéves fiával egy házat kapott tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik