Szórakozás

Görög Zita az öccse felneveléséről: Sem a nővére, sem az anyukája nem voltam, vagy kicsit inkább mindkettő

Katona László / RTL
Katona László / RTL
A modell sokáig szégyellte, hogy nincs rendezett családja, de mára rájött, hogy őt ez tette erőssé.

Görög Zita pár héttel ezelőtt beszélt először bányászként dolgozó édesapja alkoholproblémájáról. A modell a Story legfrissebb számában még többet elárult családi körülményeikről.

Apám módszere egyszerű volt: minden emberpróbáló napot követően a pohár után nyúlt, de ezért ma sem hibáztatom. Azért igen, hogy később sem próbált változtatni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkoriban sok szülő ivott körülöttünk. Mi, gyerekek – barátok, osztálytársak – pedig, akik a napjaink nagy részét együtt töltöttük, ezt teljesen természetesen kezeltük. Mert közben megkaptuk az otthon melegét is

– fogalmazott Görög, aki saját bevallása szerint 12 éves kora körül szembesült először azzal, hogy talán mégsem teljesen egészséges a közeg, ahol nevelkedik.

Azóta számtalanszor voltam édesapám segítségére, hogy kigyógyuljon az alkohol rabságából. Egyetlen kérésem felé, hogy a gyerekekkel való találkozások alkalmával józan legyen.

A modellnek három gyereke született, de rajtuk kívül fiatalabb testvérét is nagyrészt ő nevelte fel.

Furcsa kapcsolat volt sokáig a miénk, hiszen Bálintot több mint tíz éven keresztül neveltem, és születése pillanatától támogattam. Ahogy teszem a mai napig, amikor szüksége van rám. De sem a nővére nem voltam, se az anyukája, vagy kicsit inkább mindkettő. Állandóan egyensúlyoztam a két viszony között, hogy olyan alapokat tudjak adni neki, amelyekkel megtalálja a helyét a világban.

A modell öccse ma már 26 éves, pár éve költözött külön, és kezdte el élni a saját életét.

Büszke vagyok rá. És őszintén, magamra is. Sokáig szégyenként éltem meg, hogy nekem nincs rendezett családom, hallgattam róla, de nehéz volt folyamatosan kerülni minden interjúban a gyerekkoromat, a húszas-harmincas éveim napi kihívásait. Utólag jöttem rá, ez nem szégyellni való dolog, engem ez tett erőssé, és ez az én esszenciám, hogy a gyerekeim mellett őt is felnevelhettem, és sosem fordítottam hátat a szüleimnek a bajban. Nem volt könnyű lelkileg, hiszen jóval nagyobb felelősséggel tartoztam érte, mintha csak a nővére lettem volna, és így nekünk sok minden kimaradt a testvéri kapcsolatból, viszont sok minden mást adott ez a helyzet

– mesélte Görög Zita.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik