Szórakozás

Csonka András Galambos Erzsiről: Utoljára néhány héttel ezelőtt beszéltünk, nagyon fog hiányozni

Mohos Márton / 24.hu és Zih Zsolt / MTI / MTVA
Mohos Márton / 24.hu és Zih Zsolt / MTI / MTVA
Kisgyerekkora óta ismerte a színművészt.

A József Attila Színház csütörtök délelőtt tudatta a nyilvánossággal, hogy Galambos Erzsi kilencvenegy évesen, méltósággal viselt betegségben elhunyt.

Halálhíre Csonka Andrást is megrázta, aki a szülei révén kisgyerekkora óta ismerte a színésznőt, az elmúlt években pedig igen szoros lett a barátságuk.

Egészen kiskorom óta óriási rajongója voltam. Gyűjtöttem a róla készült fotókat, videófelvételeket, csodáltam a tehetségét. Az ő ének- és tánctudása, mindaz, amit letett az asztalra, a magyarországi musicalélet megkerülhetetlen szereplőjévé teszi. A műfaj igazi úttörője volt. Igazi ajándék volt számomra az, hogy idős korára nagyon szoros viszony alakult ki közöttünk. Közel laktunk egymáshoz, rengeteget találkoztunk és beszéltünk telefonon. Előfordult, hogy késő este hívott fel azért, hogy megdicsérjen, ha épp látott valamiben

mondta a Blikknek a színész, aki azt is elárulta, hogy Galambos Erzsivel a pandémia idején is találtak módot arra, hogy biztonságban találkozhassanak.

Amikor a lezárások miatt nem lehetett étterembe, kávézóba menni, az utcán találkoztunk, vittünk magunkkal kávét és állva ittuk meg, miközben beszélgettünk. Utoljára néhány héttel ezelőtt beszéltünk telefonon, amikor kiengedték a kórházból, és bár tudtam, hogy gyengélkedik, megrázott a halálhíre, nagyon fog hiányozni

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Meghalt Galambos Erzsi
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő december 5-én lett volna kilencvenkét éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik