Szórakozás

Frei Tamás: Nem volt klasszikus életközepi válságom

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Azt mondja, állati klassz élete volt, és ugyanúgy akarná leélni.

Frei Tamás szerepel az újonnan megjelent Nők Lapja címlapján, és az üzletember természetesen interjút is adott az újságnak, melyben egyebek mellett arról mesél, néhány éve nagyon figyel az egészségére.

Nemcsak sokáig szeretnék élni, hanem aktívan és fizikálisan lendületesen

– fogalmazott Frei, hozzátéve: 86 éves édesapja előtte a példa, aki a mai napig szaladgál a kertben.

Most aláírnám, ha azt mondanák, hogy annyi idősen olyan állapotban leszek, mint ő. És ezért már most kell tenni, az nem megy, hogy majd észbe kapok hetvenévesen, mit is kéne csinálnom annak érdekében, hogy nyolcvan fölött is bicajozhassak.

Az 57 esztendős író-műsorvezető azt mondja, nagyon jól érzi magát, békében van a korával és az élete ritmusával.

Sokkal szebbnek látom az életet ma, mint ötven körül. Nem volt klasszikus életközepi válságom, amikor az emberek újrakalibrálják az életüket, és azon gondolkodnak, mit kellene másképp csinálniuk, mint addig. Állati klassz életem volt, és ugyanúgy akarnám leélni. Hatvan felé közeledve persze mások a súlypontok, más a fókusz. De ha a különböző életszakaszok szépen, lágyan egybesimulnak, akkor nagy bukkanók nélküli utazás az élet. Nem kiabálnám el, de egyelőre úgy érzem, hogy az enyém egy szép utazás, eddig jó volt

– vélekedik Frei Tamás, aki jelenleg is négylaki életet él: Budapest, Miami, Nizza és Firenze között ingázik, és szerinte ez már nem is fog változni. Az utazás máig a szenvedélye.

Nem szűnök meg csodálni, hogy felülök itthon a repülőgépre, amely pár óra múlva a világ egy teljesen más, izgalmas pontján tesz le. (…) Kit érdekel, hogy sokan voltak a gépen, kicsit kényelmetlen volt a szék, vagy mit hoztak enni? Lassan negyven éve, hogy így élek, és semmit nem tompult ez a csodálatom.

Kapcsolódó
Frei Tamás: Nekem a jólét nem pénzben mérhető, hanem szabadságban és megszerzett élményekben
Hosszú és kalandos múlt van mögötte, ma már kiegyensúlyozott, nyugodt életet él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik