Szórakozás

Emiatt soha ne írj üzenetet egy új kapcsolat elején – javasolja a randiszakértő

Az indok leírható egy összetett szóval, ami egy 2003-mas magyar film címével kezdődik, második fele pedig az őrület szó egy görög eredetű szinonimája. Mi az?

Egy társkeresésre specializálódott coach elárulta, hogy szerinte miért nem ildomos üzenetekkel bombázni a kiszemeltünket egy új kapcsolat elején – írja a Daily Mail.

Sabrina Zohar a TikTokra tölt fel olyan tartalmakat, ahol párkapcsolati tanácsokkal próbálja ellátni követőit. Egyik videójában arról beszélt, miért nem javasolt egy kapcsolat elején folyamatos üzenetváltásban maradnunk azzal, akivel randizunk. A 33 éves nő videója először „Üzengetés és kontroll a randizásban” címmel került ki, mely tanácsot egy következő, már több mint 4 milliós megtekintésnél járó posztjában is megismételt.

A kaliforniai nő szerint a szorongó emberekre jellemző, hogy egész nap kapcsolatban szeretnének maradni párjukkal, ezzel is kontrollt szerezve a párjuk és viszonyuk alakulása felett, így a tanács a következőképp hangzik:

Ne próbálj meg SMS-ezni azért, hogy kontrollt szerezz egy helyzet felett.

Sabrina Zohar hozzátette:

Ezt minden kibaszott nap látom.

@sabrina.zohar #stitch with @prxnce10 and ill repeat! Just because someone isnt #texting you doesnt mean they dont like you!!! #text #dating #dating101 #datingadviceforwomen #datingtips #datingcoach #relationship #notext #anxiety ♬ original sound - Sabrina Zohar

A randiszakértő megjegyezte, hogy a szorongás ugyan érthető egy kapcsolat elején, de az állandó kommunikáció nem oldja fel ezt a problémát. Elmagyarázta, hogy mikor az egyik partner nem válaszol a másiknak, az akaratlanul is egy negatív spirálba kergeti az üzenetküldő felet, aki újabb üzenetekkel próbálja visszaszerezni a kontrollt.

Amit valójában csinálsz, az az, hogy megpróbálod irányítani a helyzetet. A randizásban nincsenek garanciák, és két kibasztott készséges ember, két résztvevő kell hozzá.

Sabrina Zohar azt javasolja, ha üzenetet írunk, akkor az valamilyen szándékkal történjen, ne pedig azért, mert már három napja nem volt kommunikáció, és valahogy el kell indítani a beszélgetést – valamint azt is hozzátette, hogy nem mindenki szereti chateléssel tölteni a napját.

„Ha valójában nincs mondanivalód, nincs valami mélység, amit fel tudnál ajánlani egy beszélgetéshez, vagy amivel értelmes el tudnád azt indítani, akkor kérlek, ne használd a chatelést arra, hogy megpróbáld a helyzetet irányítani. Ez csak az arcodba fog robbanni, ha valaki nem úgy cselekszik, ahogyan te szeretnéd, mert nem irányíthatsz másokat, csak saját magadat irányíthatod.” – zárta gondolatmenetét Zohar.

És ha valakiben még mindig kérdőjel lenne, a találós kérdésre a válasz: kontrollmánia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik