Szórakozás

Eddig 10 millió forintot vert el egy angol pár arra, hogy Nagy-Britannia minden pubjában megigyanak egy sört

blue sky in my pocket / Getty Images (illusztráció)
blue sky in my pocket / Getty Images (illusztráció)
És ebben az útiköltségük még benne sincs.

Egészen különös hobbija van egy brit párnak, akik a munkájuk mellett szinte minden szabadidejüket azzal töltik, hogy a szigetország különböző pontjain található pubokat látogatnak meg.

A Nottinghamben élő páros, Holly Booth és Dale Harvey fejéből másfél éve pattant ki az ötlet, hogy elmennek Nagy-Britannia összes kocsmájába meginni egy pint sört. Szigorúan azzal a céllal, hogy „növeljék a nagyszerű brit pubok” ismertségét.

A Daily Star által bemutatott fiatalok eddig összesen 2192 különböző kocsmába utaztak el egy-egy pohár sörre, és 22 ezer fontot – nagyjából 9,5 millió forintot – költöttek az italokra. A rekordjuk pedig egy nap 27 kocsma volt.

Elegünk volt abból, hogy gyönyörű épületekben álló kocsmákat látunk bezárni. Úgy gondoltuk, mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy növeljük a nagyszerű brit kocsmák ismertségét

– mondta a tradicionális brit pubokhoz fűződő viszonyáról a saját üzletét menedzselő Harvey, aki korábban maga is kocsmatulajdonos volt.

A városi tanácsnál dolgozó barátnője pedig így nyilatkozott a küldetésükről és kedvenc helyéről:

Szeretek különböző helyekre utazni és minden hétvégén új kocsmákat megismerni. A kedvenc kocsmám a Holy Bush Inn Makeneyben. Ez egy gyönyörű, 17. századi falusi kocsma, lenyűgöző eredeti jellegzetességekkel, nagyszerű sörrel és remek sertéspástétomokkal.

A legolcsóbb korsó, amit eddig találtak, 2 és fél fontba került egy vidéki kocsmában, míg a legdrágább egy 7 fontos lager volt a londoni Camdenben. (A miheztartás végett az előbbi 1000, az utóbbi pedig 3000 forintnak felel meg.)

Harvey azt is elárulta, hogy a családja és a barátai egyáltalán nem lepődtek meg az új hobbijukon.

„A legjobb része ennek az, hogy megnézhetjük az Egyesült Királyság különböző részeit. Stanford a legszebb város, ahol valaha is jártam. Eddig Londonban, Manchesterben, Nottinghamben, Warwickshire-ben, Leicesterben, Nottinghamben, Derbyshire-ben, Bedfordshire-ben, Hertfordshire-ben, Yorkshire-ben, Lincolnshire-ben és Staffordshire-ben voltunk” – mondta.

Bár a pár még nem érte el a végső célját, azaz Nagy-Britannia összes kocsmájának meglátogatását, de azt tervezik, hogy folytatják, amíg csak bírják. Például Holly most esedékes születésnapja alkalmából is egy négynapos kocsmatúrára mennek a hétvégén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik