Szórakozás

Azt mutatja meg a plus-size utazó, hogyan tud ő kényelmesen repülni

Tippjeivel hasonló helyzetben levő társainak akar segíteni.

A 28 éves Hanna Brandow túlsúlyos, ráadásul egy krónikus autoimmun betegségben, a poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómában (POTS) is szenved, ezek miatt sok stresszt jelent neki, ha repülőre kell szállnia.

„Sokat repülök, mert nincs kocsim” – magyarázta a nő, akinek a párja és a szülei is más és más városban élnek, és aki emellett számos más nehézséggel is kénytelen megküzdeni. A betegsége azzal is jár, hogy hirtelen helyzetváltozáskor (például lefekvéskor vagy felálláskor) szélsőségesen megemelkedik a pulzusszáma, közben csökken az agy és/vagy szív vérellátása – írja a Házipatika.

Ez azt jelenti Brandow-nál, hogy képtelen a csomagjait lépcsőn hurcolászni, ezért Uberrel megy ki a reptérre, és nem metróval. Aztán ott elsőbbségi beszállással száll fel a járatára, mert ő nem tudja a bőröndjét a feje fölé emelni, ezért segítségre van szüksége.

Azt mondja, utastársai sem segítik, hogy komfortosan érezze magát. Ő, mivel a betegsége komoly kockázatot jelent a szívére, mindig maszkban van, a koronavírus különösen veszélyes lenne rá. A szomszédjai viszont nem viselnek maszkot. Mindig kér biztonsági öv-kiegészítőt, ami miatt meg furán néznek rá, pedig ő csak a szabályokat akarja betartani.

A TikTokon a 26 ezer követőjének be is szokott számolni az útjairól, a legutóbbiban azt magyarázza, hogy a reptérre menet mindig sok időt hagy magának, lehúzza az ablakot az Uberben, aztán kiérkezését követően leveszi a maszkját, és a mobil légtisztítóját használja.

Kompressziós zoknit hord, illetve papucsot és melegítőt, hogy a lehető legkényelmesebb legyen az útja. Sok nassolnivalót és elektrolit port visz magával, hogy hidratált maradjon. A gépen aztán egy dupla maszkot vesz fel és egy mini ventilátort használ, illetve az arcát masszírozza, hogy elkerülje a migrént.

Reméli, beszámolójával, trükkjeivel tud segíteni másokon.

@hanbran0116 I travel a LOT because both my fiancé and my parents live in different cities than me! Here is how i travel safely, avoid a chronic illness flare up, and avoid everyone elses’ germs 😷 #plussizeedition #fatvanity #spooniesoftiktok #potssyndrome #chronicmigraine #traveltips ♬ Golden Hour: Piano Version - Andy Morris

A marylandi nő beszámolt a betegségéről is.

Nagyon könnyen elfáradok, a szívemre nagyon nagy hatással van, óvatosan kell bánnom az emeléssel és hajlítással. A vérnyomásom alacsony, ezért gyakran megszédülök. Súlyos migrénem is van. Néhány napon tudok járni, de van, amikor botot használok, olykor fekve maradok

– idézte a Daily Mail. Azt mondja, a mindennapi élete is nehéz, nemhogy az utazás, ezért kétszer is átgondolja, mielőtt lefoglal egy repülőjegyet, de nem hagyja, hogy a betegsége és a mérete akadályozza az utazásban.

Az emberek úgy bánnak a kövérekkel, mintha mi lennénk a hibásak, vagy megérdemeljük a szenvedést, vagy hogy inkább csak otthon kéne maradnunk. De az emberek akkor is megérdemlik a méltóságot, a tiszteletet, az egyenlő bánásmódot, ha kövérek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik