Szórakozás

Egy 46 milliós LEGO-gyűjteményt is lefoglaltak a droglaborban razziázó ausztrál rendőrök

Az akció során olyan sok bontatlan LEGO-készletet foglaltak le, hogy a rendőrségnek egy külön teherautóra volt szüksége az elszállításához.

Több mint 200 ezer ausztrál dollár – azaz 46,5 millió forint– értékben foglaltak le nagyrészt bontatlan LEGO készleteket az ausztrál rendőrök egy Melbourne Botanic Ridge nevű külvárosában tartott drograzzia során – írja a Guardian.

Victoria állam rendőrségének tájékoztatása szerint olyan sok LEGO volt a keddi akcióban felszámolt metamfetaminlaborban – összesen 1130 különböző készlet –, hogy külön teherautót kellett hívni az elszállításához, de emellett kábítószert, egy drágakövekkel teli dobozt és más értékes tárgyakat is lefoglaltak.

A razzia után egy 36 éves férfit és egy 32 éves nőt tartóztattak le. Bár a rendőrség tájékoztatása szerint egy droglabort is felszámoltak, a férfit drogkereskedelemmel nem, csak emberkereskedelemmel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolták meg. Valamint azzal, hogy bűncselekményekből származik a jövedelme.

A férfit szerdán már meg is hallgatták a bíróságon, és le is tartóztatták – így a következő, februári meghallgatását a rácsok mögött kell kivárnia. A nőt vádemelés nélkül szabadon engedték.

„Nem szokatlan, hogy a rendőrség egy ilyen nyomozás részeként különböző tárgyakat foglal le egy ingatlanból, azonban ez alatt általában kábítószert és készpénzt kell érteni” – mondta Anthony Vella nyomozó.

Ez az első alkalom, hogy a nyomozóink egy LEGO-gyűjteményt foglaltak le – arról nem is beszélve, hogy a gyűjtemény olyan nagy, hogy csak speciális módon lehetett elszállítani

– utalt a teherautó bevetésére. a rendőrtiszt.

A hatóságok egyébként azért foglalták le az óriási LEGO-gyűjteményt és a drágaköveket is, mert úgy vélik, hogy bűncselekményből származó jövedelemnek számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik