Szórakozás

A kádban ülve kitöltötte élete első lottószelvényét, majd hatalmasat kaszált vele

Judith Haeusler / Getty Images (illusztráció)
Judith Haeusler / Getty Images (illusztráció)
A brit kamaszt első dolga az volt, hogy a barátnőjével és a közös gyerekükkel befizetett egy New York-i nyaralásra.

A kádban ülve töltötte ki és nyerte is meg élete első lottónyereményét egy szerencsés tinédzser, akinek a történetét a Daily Mirror mutatta be.

A történtek idején csupán 19 éves Sam Lawton még 2019-ben nyert összesen 120 ezer fontot – mai árfolyamon mintegy 53 millió forintot – a National Lottery akkor induló új játékában.  A Warwickshire megye Leamington Spa nevű fürdővárosábló származó egygyermekes apa a Set For Life nevű játék keretében havi 10 ezer fontot (5,2 millió forintot) nyert a következő egy évre azután, hogy öt nyerőszámot is eltalált a játékban.

Az adatelemzőként dolgozó férfi azt mesélte, hogy akkor döntött úgy, hogy kipróbálja, milyen a szerencséje, amikor látta egy másik fiatal lottónyertes történetét a tévében, aki 3 millió fontot (1,32 milliárd forintot) nyert.

A fürdőszobában voltam, és arra gondoltam, hogy kipróbálom. Láttam Dean Weymest, amint a győzelmét ünnepli, és azt gondoltam, hogy meg kell próbálom. A kádban ülve letöltöttem a National Lottery alkalmazást, felraktam egy tízest a számlámra, majd játszottam egy Lucky Dipet

– emlékezett vissza.

Majd azt is hozzátette, hogy ő és a a barátnője, Connie Bell sem lottózott még soha előtte, ezért a sorsolás után nem tudták biztosan eldönteni, hogy valóban nyertek-e – így végül a nő bátyját kellett segítségül hívniuk a dolog megfejtéséhez.

Aki annyira bepörgött a hírtől, hogy öt perc múlva már kopogtatott is a lakásuk ajtaján.

Csak egy órával, talán 90 perccel azután, hogy először játszottam, megláttam egy üzenetet a telefonomon, amiben az állt, hogy megnyertem a második díjat – havi 10 ezer fontot 12 hónapon keresztül.

– emlékezett vissza a férfi.

A fiatal pár ezután New Yorkba repült, hogy ott eltöltsék életük nyaralását, majd kifizette egy lakás foglalóját. A szerencsés férfi pedig megfelelő anyagi háttérrel immár a jogosítványa megszerzésével is foglalkozhatott.

„Minden még mindig eléggé irreálisnak tűnik – a hír még mindig nem igazán tudatosult bennem. A következő dolog a listámon a jogosítvány megszerzése. Még nem tettem le a vizsgámat, de a kis családdal szükségem van kerekekre, talán a BMW 1-es sorozat valamelyik darabjára. A győzelem lehetővé teszi, hogy megtanuljak vezetni, és azonnal autót vehessek – ami csodálatos” – nyilatkozta akkor a fiatalember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik