Szórakozás

Két hét után, egy csónakban hánykolódva találták meg a Csendes-óceánon eltűnt halászt

A parti őrség már egy napja leállította a keresést, amikor a kellemetlen kalandot nyers lazacon túlélő férfit megtalálta egy másik halászhajó legénysége.

Két héttel az eltűnése után, a halászhajója mentőcsónakjával a Csendes-óceánon hánykolódva találtak meg egy amerikai halászt, akinek akkora szerencséje volt, hogy túlélte a kalandot.

Az NBC News honlapja a parti őrség tájékoztatása alapján azt írja, hogy a csütörtökön megtalált férfi még október 12-én indult el az Evening nevű, 13 méter hosszú halászhajóval a Washington államban található Grays Harborból. Az eltűnt halászhajó megtalálása érdekében a hatóságok keresőexpedíciót indítottak a Csendes-óceánon, de a keresést egy nappal a férfi megtalálása előtt leállították – a parti őrség pedig még egy részvétnyilvánító bejegyzést is kirakott a közösségi oldalára.

A parti őrség több mint 30 ezer négyzetkilométeres területet átfésülő keresése nem járt sikerrel, de a fedélzetén két személlyel útnak induló Evening egyik utasát végül az expedíció leállításának másnapján, október 26-án egy másik halászhajó legénysége találta meg Washington állam északnyugati csücskétől, Cape Flattery-foktól mintegy 110 kilométerre, majd át is adta a kanadai parti őrségnek.

A parti őrség tagjai még csütörtökön szárazföldre vitték a halászt, akinek a jelentések szerint még aznap stabilizálták az állapotát.

A hétköznapi halászokból vízimentőkké avanzsáló csapat egyik tagja azt is elárulta, hogy a megmentett halász nyers lazacon élt abban a két hétben, amíg a Csendes-óceánon hánykolódott.

„Felhúztuk a fedélzetre. Megölelt, és nagyon meghatódtam tőle” – nyilatkozta Ryan Planes, aki a fenti kép mellett egy videót is megosztott arról, ahogy átadják a megmentett férfit a kanadai parti őrségnek.

A hajó másik utasát továbbra is eltűntként tartják nyilván. Közben az amerikai parti őrség folytatja az eset kivizsgálását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik