Szórakozás

„Már most mindenkit megnevettet odafent” – így búcsúzik a sztárvilág Matthew Perrytől

David M. Benett / Dave Benett / Getty Images
David M. Benett / Dave Benett / Getty Images
Több egykori kollégáját megrendítette a színész halálhíre.

Szombaton elhunyt Matthew Perry színész, akit a legtöbben a Jóbarátok Chandler Bingjeként ismertek meg. Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá, az első hírek szerint vízbe fulladt. 54 éves volt.

A halálhírt megrendülten fogadták a sztárok, többen közösségi felületeiken emlékeztek meg Perryről.

Jóbarátok stábja és a Warner Bros. közös posztban búcsúztak: „Igazi ajándék volt mindannyiunk számára. Mélyen együtt érzünk a családjával, szeretteivel és minden rajongójával” – írták. A sorozatot sugárzó NBC tévécsatorna bejegyzésében az áll:

Hihetetlenül szomorúak vagyunk Matthew Perry túl korai halála miatt. Tökéletes komikus időzítésével és fanyar humorával világszerte emberek százmillióinak okozott rengeteg örömteli percet. Öröksége számtalan generáción keresztül fog tovább élni.

A Jóbarátokban Chandlel folyton visítozó, Janice nevű barátnőjét alakító színésznő, Maggie Wheeler egy közös fotót osztott meg kettejükről.

Micsoda veszteség. A világnak hiányozni fogsz, Matthew Perry. Az öröm, amit túlságosan rövid életedben oly sokaknak szereztél, tovább fog élni. Nagyon szerencsésnek érzem magam minden egyes kreatív pillanat miatt, amit együtt tölthettünk.

Paget Brewster színésznő epizódszerepben tűnt fel a kilencvenes évek legjelentősebb szitkomjában, a negyedik évadban játszotta Chandler egyik barátnőjét, Kathy-t. Ő Twitteren azt írta, mélyen elszomorította a hír. „Nagyon kedves volt hozzám a Jóbarátok forgatásán, és utána is, bármikor találkoztunk egymással. Kérlek, olvassátok el a memoárját, az az ő öröksége, amivel másokat segít.”

Ő nem fog békében nyugodni… Már most túlságosan lefoglalja, hogy mindenkit megnevettessen odafent

– tette hozzá.

Mira Sorvino az 1994-es Párhuzamos életek című filmben dolgozott együtt Perryvel. Bejegyzésében úgy fogalmaz: „Jaj ne!!! Matthew Perry! Te édes, zaklatott lélek!! Találj békét és boldogságot a mennyországban, és nevettess meg mindenkit az egyedülálló szellemességeddel!!!”

Szintén közös képet tett közzé Selma Blair, akinek elmondása szerint Perry volt az egyik legrégebbi barátja.

Mindannyian imádtuk Matthew Perryt, én különösen. Minden nap. Feltétel nélkül szerettem őt. Ahogy ő is engem. Összetörtem. Összetört a szívem. Szép álmokat, Matty. Szép álmokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés


A magyar hírességek közül például Tóth Vera, Puskás-Dallos Peti és Miller Dávid is 24 óráig elérhető Instagram-történetükben emlékeztek meg a néhai színészről.

Matthew Perry öt nappal halála előtt tette közzé utolsó Instagram-posztját:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik