Szórakozás

Egy furgonban él, miközben a házával a nem fizető albérlője pénzt keres

Kiro7 TV
Kiro7 TV
„Egy rémálomban élek, mintha minden nap kirabolnának” – foglalja össze érzéseit az a ingatlantulajdonos, aki egy furgonban kénytelen élni, miközben a házával pénzt keres a bérlője, aki neki nem hajlandó fizetni.

A repülőgépszerelő Jason Roth 2016-ban hitellel vett meg egy házat a seattlei Rainier Valleyben. Az épületet felújította, majd barátoknak adott ki elérhető áron szobákat, hogy könnyebben tudja fizetni a részleteket.

A férfi idén úgy döntött belevág nagy álma megvalósításába: beiratkozik egy pilótaiskolába. A drága tandíj miatt a kutyájával egy apró lakásba költözött, a házat pedig teljes egészében kiadta. Csakhogy hiába az érvényes bérleti szerződés, az albérlője hónapok óta fizetni és kiköltözni sem hajlandó – írja a Fox News.

Roth szerint az albérlő tartozása március óta, a be nem fizetett közüzemi számlákkal és a késedelmi díjakkal együtt nagyjából 33 ezer 400 dollár (több mint 12 millió forint). Mivel neki fizetnie kell a házon lévő hitelt és a rezsit is, kénytelen volt kiköltözni a kis lakásából, jelenleg egy furgonban él. Ráadásul megtudta, hogy a nem fizető albérlője napi 150 dollárért (közel 55 ezer forintért) kiadja a ház lakhatóvá alakított alagsorát az Airbnb-n.

Nem elég, hogy nem fizet nekem, de még pénzt is keres, miközben a számlákat én fizetem

– mondja keserűen Roth.

A férfi azt mondja többször próbált egy minkét fél számára megfelelő megoldásban megegyezni az albérlővel, de semmi sem működött, ezért bírósághoz fordult. Az első meghallgatáson a bíróság a jelenlegi állapot fenntartása mellett döntött. Leközelebb jövő márciusban születhet döntés a bérlő kilakoltatásáról, miközben a hajléktalanként élő Rothnak már nem csak a ház törlesztőrészleteit és számláit, de a jogi költségeket is fizetnie kell. Az albérlőnek egy bajbajutott bérlőket segítő szervezet ingyen biztosít ügyvédet.

Az albérlő azt mondja a történet a valóságban egyáltalán nem úgy fest, ahogy az a sajtóban megjelenik, ám részleteket nem hajlandó ezzel kapcsolatban elárulni, a jogi eljárás lezárásáig. Roth nem tudja, mi lesz vele télen, hiszen ingatlantulajdonosként, hivatalosan semmilyen segítségre sem számíthat. A barátai egy online adománygyűjtő-kampány elindításával próbálnak segíteni Rothon, akinek annyit sikerült elérnie, hogy a házát törölték az Airbnb nyilvántartásából, hiszen csak a tulajdonos adhat ki szobát az oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik