Szórakozás

1600 kilométeres költözés és 7 napnyi munka után derült ki, nincs is új munkahelye

Egy 24 éves nő Floridából Virginába költözött egy edzői állás miatt. Már hét napja dolgozott, mikor megtudta, nem is alkalmazták.

A 24 éves Camryn Spina nyáron jelentkezett egy virginiai főiskola pompomlány edzőjének, az első interjúja júniusban volt a főiskola pompomlány programjának vezetőedzőjével a tavaly a Rutgers Egyetemen sportközgazdász mesterdiplomát szerző nőnek.

Csodálatos volt az interjú. Másfél órán át tartott, és úgy éreztem, egész életemben ismertem ezt a fickót

– mesélte a TikTokon Spina, aki ezután egy e-mailt kapott, hogy látogasson el a főiskolára, nézze meg, milyen körülmények között dolgozna.

Béreltek nekem egy autót, odaértem. A helyszíni interjú öt órán át tartott, olyan volt, mint az első, nem tudtunk elhallgatni, nagyon élveztünk beszélgetni a munkáról. Nagyon izgalmas volt.

A második interjú azzal is végződött, hogy a vezetőedző azt mondta, fel akarja venni. Küldött neki egy e-mailt a munka részleteivel és a követelményekkel. Ezt a levelet látta is az Insider, megmutatta neki a nő, munkaszerződést, vagy munkaajánlatról szóló hivatalos levelet azonban nem tudott mutatni Spina, azokat soha nem is kapott, aminek így utólag már gyanúsnak kellett volna, hogy legyen neki, ismeri be.

Viszont több tucat e-mailt váltott a vezetőedzővel a költözésével kapcsolatban. Kellett is, hiszen az Spina addigi lakóhelye és a főiskola között 1600 kilométer van.

Július 1-én aztán egy olyan e-mailt kapott, amelyben a vezetőedző megírta, hogy akkor augusztus 1-én kezdheti meg a munkáját, a főiskola honlapján közzétett álláshirdetésen keresztül pedig adja meg az adatait a HR-osztálynak.

Ez csupán egy formalitás, hogy bekerülj a HR rendszerébe

– írta a vezetőedző, akivel ezután hetente kétszer beszéltek telefonon, hogyan kezdjenek neki a munkának, és hogy tervezzen meg egy tábori programot az edzői csapatnak. Arról is beszéltek, hogy Spinának időbe telik majd lakást találni, szóval egy hotelbe helyezte el az edző. Spian közben felmondta a floridai otthonának bérlését és lefoglalt egy raktárt Virginiában, ahová a holmijait teszi addig, míg nem talál lakást. Végül rendelt egy költöztető autót, barátja pedig 13 órányi vezetés után elköltöztette Virginiába.

Augusztus elsején meg is kezdte Spina a munkát, mintegy 50 sportolót edzett, közben adminisztratív feladatokat is ellátott, hivatali ügyeket intézet, termékeket rendelt.

Aztán augusztus 8-án a főnöke arra kérte, nézze meg, tényleg megkapta-e az adatait a HR. Írt nekik egy e-mailt, onnan pedig azt a választ kapta, hogy minden rendben megérkezett hozzájuk. Illetve azt is tartalmazta a levél, hogy

A jelentkezését jelenleg átnézi az osztályunk, ha továbblép a felvételi folyamatban, akkor közvetlenül felveszi Önnel a kapcsolatot az egyik felvételi vezető.

Illetve, hogy addig is nézzen körül nyugodtan a főiskola más álláslehetőségei között is.

Spina visszaírt, abban a hitben, hogy csak valami félreértésről van szó, hogy de hiszen őt már felvették.

Másnap a főnöke azt kérdezte tőle, hogy a háttérvizsgálatában bármi probléma előkerülhetett-e, Spina ezt is megkérdezte a HR-től, ahonnan azt a választ kapta, a jelentkezésének a feldolgozása még nem is ért el a háttérvizsgálatig.

Mindegy is, mondta a főnöke, dolgozzanak tovább, majd csak megoldódik a helyzet a HR-nél.

@camrynspina #GRWM while I explain how moved 1,000 miles for a job that wasnt ever mine!!!!!!!!!!! This ones a long one so bare with me #relocate #job #trending #jobless ♬ original sound - Camryn Spina

Ugyanakkor 10-én egy olyan levelet kapott a HR-től Spina, hogy köszönik a jelentkezését, de más jelentkezők közül kerül ki a végső befutó.

Másnap felhívta a HR-t, ahol azt a választ kapta, hogy nincs róla semmi feljegyzésük, soha nem is volt olyan, hogy felveszik. A főnöke se kereste többet attól a naptól fogva.

Azonnal pánikba estem, főleg az elköltött pénzem miatt. Rengeteg pénzt veszítettem el pár nap alatt anélkül, hogy garantáltan kapnék egy fizetést, amiből újra lenne pénzem

– mondta a lapnak Spina, aki mintegy 1500 dollárt (csaknem 600 ezer forintot) költött el a „kalandra”.

A főiskola, miután Spina elmagyarázta a helyzetet, szerencsére fizetett neki 1600 dollárt, Spinának mindenesetre így is a pennsylvaniai szüleihez kellett egy időre költöznie, ahonnan most részmunkaidős távmunkát végez.

Azt mondja, tanult az esetből, hogy míg nincsenek meg a papírok, nem szabad munkába állnia. De nincsen rossz érzése, azt mondja, tudja, hogy abban a pillanatban mindenki azt tette, amit helyesnek gondolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik