Szórakozás

Gigi Hadid: Mélyen együtt érzek a palesztinokkal, de felelősséget érzek zsidó barátaim iránt is

Bertrand GUAY / AFP
Bertrand GUAY / AFP
Elítéli a terrort, de kiáll a palesztinok mellett.

Gigi Hadid, az édesapja – Mohamed Hadid ingatlanfejlesztő – révén palesztin származású szupermodell kedden az izraeli konfliktusról posztolt Instagram-oldalán, miután a Hamász hétvégén megtámadta Izraelt. Bejegyzésében azt írta, lélekben azokkal van, „akiket érint ez az indokolatlan tragédia, minden egyes nap, amikor ez a konfliktus ártatlan életeket követel – amelyek között túl sok a gyermekélet”.

Mélyen együtt érzek a palesztinok küzdelmével, és szívfájdalommal tölt el, hogy megszállás alatt kell élniük. Ez egy olyan felelősség, amivel nap mint nap együtt kell élnem. Ezzel együtt felelősséget érzek zsidó barátaim iránt is, és ahogyan azt már korábban is világossá tettem, szeretném tisztázni: bár vannak álmaim és reményeim a palesztinokat illetően, ezekben nem szerepel a zsidó emberek bántalmazása.

Úgy folytatta: az ártatlan emberek terrorizálása semmiképpen nem tesz jót a Szabad Palesztina Mozgalomnak, és aki ezt máshogy gondolja, az „az oda-vissza megtorlás fájdalmas, pusztító körforgását támogatja”, és „segít fenntartani azt a hamis elképzelést, hogy aki Palesztina-párti az antiszemita”.

Ha fájdalom ért titeket – ahogy én is részvétemet fejezem ki ma szeretteimnek, palesztinoknak és zsidóknak egyaránt – szeretetemet és erőmet küldöm nektek, bárkik és bárhol is vagytok.

Mint írta, összetett érzéseket válthat ki a jelenlegi helyzet, „de minden ember megérdemli az alapvető jogokat, bánásmódot és biztonságot, függetlenül a nemzetiségétől, vallásától, etnikai hovatartozásától vagy attól, hogy hol született”.

Tudom, hogy a szavaim sosem lesznek elegendők vagy lesznek képesek begyógyítani oly’ sokak mély sebeit, de mindig imádkozni fogok az ártatlan életek biztonságáért

– zárta sorait a modell, aki szintén modell húgával, Bella Hadidsal korábban többször is nyíltan kiállt a palesztinok ügye mellett, tüntetéseken, felvonulásokon is részt vettek.

Gigi Hadid 2022-ben ígéretet tett arra, hogy az akkori őszi divathéten szerzett összes bevételét ukrán és palesztin menekültek megsegítésére fordítja.

Kapcsolódó
Gigi Hadid a jelenleg zajló divathónap során szerzett bevételeiből a háború menekültjeit segíti
Szeretné, ha fontos célja is lenne annak, hogy most kifutókon vonul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik