Szórakozás

„Szeretettel kérek mindenkit: ne zsidózzunk, ne arabozzunk!” – Steiner Kristóf az izraeli konfliktusról

Marjai János
Marjai János

Egy Dzsungel könyve-idézettel kezdi legfrissebb közösségi médiás posztját Steiner Kristóf, aki évekig élt Izraelben, és most ő is reflektált a Hamász és Izrael állam háborújára: „Meg fogjátok ismerni a Félelmet, s tudni fogjátok, hogy ő az uratok, parancsolótok” – fogalmaz az író.

Azt mondja, ma sincs túl azon, mikor először hallott Tel-Avivban légiriadót és volt tanúja terrorcselekménynek.

De ha már megismertem a félelmet, ezt az aggodalmat arra akarom használni, hogy másokat féltsek magam helyett. Olyanokat, akik képtelenek hallatni a hangjukat, mert elnyomásban élnek, vagy mert ha megszólalnak, más azt mondja: hazudsz. Itt az igazság: a háborúnak az az oka, hogy az emberi lény a hatalomszerzés és megtartás eszközeként használja a félelemkeltést. Mindig lesznek arabok és zsidók, akik a bosszút tűzik ki célul. És olyanok is, akik együtt tüntetnek békéért, egyenlő jogokért.

Steiner úgy folytatja: „Ebben a tragikus helyzetben igyekezzünk az előítéleteket félretéve, közösen elindulni egy biztonságosabb, emberségesebb irányba. Orbán nem Magyarország. A Hamász nem Palesztina. És Netanyahu nem Izrael. Aki békét akar, nem láthat megoldást a háborúban! Elborzadva gondolok minden ártatlan ember halálára, és kétségbeesetten aggódom a térségért, az ott élőkért, és családtagjaikért.”

Szeretettel kérek mindekit: ne zsidózzunk, ne arabozzunk. Kétféle ember van, de nem izraeliek és palesztinok, hanem akik széthúzásban, megtorlásban hisznek, és azok, akik az összefogás és gondoskodás erejében

zárja gondolatait.

A konfliktusról élőben tudósítunk az alábbi linken:

Kapcsolódó
A tel-avivi reptéren rekedt magyarok vezetője szerint álhír, hogy éheznek és nincs pénzük
Élő közvetítésünk a Hamász és Izrael állam háborújáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik