Szórakozás

Séfek Séfe: Vomberg Frigyes versenyzője lett a győztes

TV2
TV2
Harmadszorra nyert a séf csapattagja, ezúttal Zörgő János.

A Séfek Séfe történetében harmadik alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára Vomberg Frigyes, ugyanis a most pénteken véget érő ötödik évadban újra az ő versenyzője zsebelte be a győztesnek járó elismerést.

Zörgő János nyerte a TV2 népszerű gasztro-tehetségkutató műsorát, az ezzel járó Séfek Séfe címet, a 10 millió forintos fődíjat, és a két hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik legnívósabb séf iskolájában.

A döntőbe egyébként Zörgőn kívül Wolf András és Krausz Gábor csapatából is bejutott egy-egy versenyző, Gajdos Dávid és Fejes Rudolf. A finalistáknak három fogásos menüt kellett elkészíteniük, amiben korábbi csapattársaik segítették őket, a séfek ekkor már csak szurkolhattak tanítványaiknak. A fődíjról Michelin-csillagos és Michelin tányér ajánlást kapott éttermek séfei döntöttek.

Ezért jelentkeztem, mert szerettem volna magamnak és a környezetemnek is bizonyítani, hogy elérkeztem az életemnek ahhoz a pontjához, hogy szakmailag is meg tudom ezt csinálni. 8 éve dolgozom szakácsként, de nagyon kritikus vagyok magammal, és belátom, mikor csinálok rosszat és mikor jót. Nem volt zökkenőmentes a fináléig vezető út, séfkabátot csak a harmadik napon kaptam, de megérte már akkor is küzdeni, és kiharcolni Frici elismerését. Már az elején tudtam, nehéz lesz neki megfelelni, és ez így is volt, de aztán a csapatfőzések alkalmával egyre inkább összekovácsolódtunk. Nagyon sokat tanultam tőle mind emberileg, mind szakmailag. Mérhetetlen nagy fejlődés volt számomra vele dolgozni, hálás vagyok neki. Tudtam, hogy erős versenyzőkkel vagyok a döntőben, és tudtam azt is, óriási harc lesz, de éreztem, jó segítőket választottam. Felfoghatatlanul jó érzés volt, mikor az én nevemet mondták ki. Talán 10-15 perc is kellett, amíg elhittem, hogy mi történik, és amíg leesett, hogy ez meg fogja változtatni az életemet

– mondta el Zörgő az eredményhirdetés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik