Szórakozás

Chris Hemsworth elárulta, hogyan változtatta meg az életmódját, mióta kiderült, hogy genetikailag hajlamos az Alzheimer-kórra

James D. Morgan / Contributor / Getty Images
James D. Morgan / Contributor / Getty Images
Másként edz, és több magányt épített be az életébe.

Chris Hemsworth tavaly novemberben beszélt először arról, hogy a Határtalanul Chris Hemsworth-szel című dokumentumfilm-sorozatának forgatása közben jött rá, hogy a DNS-ében megtalálható az úgynevezett APOE4 gén két példánya, amik miatt nyolcszor-tízszer nagyobb valószínűséggel alakulhat ki nála Alzheimer-kór. A színész ekkor elárulta, hogy a nagyapja is éppen a szóban forgó betegséggel küzdött.

A Thor sztárja a napokban a Men’s Health-nek adott interjút, melyben részletezte, hogyan változtatta meg az életmódját azóta, hogy fény derült a betegség iránti fokozott hajlamosságára. Mint mondta, az utóbbi időben fontosnak érezte, hogy minden külső hang vagy stimuláció nélkül szakítson időt magára, illetve a saját nyugalmára. A testedzést illető kötelezettségeit továbbra is komolyan veszi, de ma már inkább a tudatosságra helyezi a hangsúlyt.

Több magányt építek be az életembe. A súlyom komolyan ingadozik a különböző szerepek és a saját érdeklődéseim miatt is, amik különböző kihívások elé állítják a testemet. Ritkábban emelek, mint korábban, több kardió- és állóképességjavító edzést alkalmazok, amiket sokkal jobban szeretek, mint a nehéz, testépítés stílusú edzéseket

– magyarázta Hemsworth, aki mindemellett az alvásra is odafigyel, és rendszeresen vesz jeges fürdőket.

A színész jelenleg azon dolgozik, hogy egyensúlyba hozza a munkával és a családjával töltött időt. Azt mondja, ott akar lenni, amikor a gyerekei felnőnek, és értékelni mindent, ami előtte áll.

Felnőnek, és a dolgok olyan drámaian megváltoznak. Le akarok ülni, magamba akarom szívni. Nem akarok többé sprintelni.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik