Szórakozás

Tóth Vera elmondta véleményét Tóth Gabi politikai szerepvállalásáról

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Ő nem tartja jó ötletnek, ha egy zenész politizál.

Tóth Vera a Heti Jégbüfé című műsor vendége volt, a beszélgetés során bulvárosabb témákat is érintettek. Szóba jött például az énekesnő húga, Tóth Gabi és az ő közelmúltbéli, nagy sajtóvisszhangot kapó szakítása is. Ezzel kapcsolatban Tóth Vera így fogalmazott:

Én értem azt a szempontot, hogy ő a családot és az anyaságot, ezek a fontosságát hirdette, de ő tényleg így gondolta! Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája meg a Szűz Mária. Ezt valaki mondta róla. Ő ezt soha nem állította saját magáról, sehol egy újságban nem fogsz erről olvasni. Azért a Gabival kapcsolatban egy elég erős karaktergyilkolás is történik, ami szerintem már kimeríti az abúzus és a verbális bántalmazás fogalmát. Ezzel egy embert simán a szuicid hajlamokba lehet belekergetni. És nem mentem fel! Mert minden ember hibázik, és ez az emberi életnek a része, hogy igenis hibázunk, és tudom, hogy amit ő éppen kijelent, ő tényleg abban van.

A műsorvezető megemlítette, hogy Tóth Gabi éles stílusváltása miatt arra asszociálhattak a nézők, hogy mindezt pénzért csinálta, nem saját meggyőződéséből.

Még ha azért csinálta volna! Nála mindig éles a váltás, nem vetted észre? Csak amikor a politika beleszövi magát egy képbe, az egy élesebbnek tűnő váltás tud lenni

– mondta el Tóth Vera, hozzátéve: ő a mértéktartásban hisz, ezt próbálja a húgának is átadni.

Tóth Gabi politikai szerepvállalása kapcsán felhozta, hogy régen is születtek olyan slágerek, amikben burkoltan ott volt a rendszerellenesség, elég csak Koncz Zsuzsa vagy Bródy János dalaira gondolnunk.

Ha ők megcsinálják, akkor tőlük hitelesnek érzed azt, hogy politizálnak, akár most is, mert ők mindig magukra vállalták ezt a szerepet. Gabitól nem érezték hitelesnek az emberek, hogy esetleg valamilyen pártnak valamilyen hitvallását képviselje, tőle nem fogadják ezt el. És én azért mondom azt, hogy aki olyan, mint a Bródy vagy a Koncz, ott rendben van ez, mert ott az a brandnek az egyik része. De ahol nem feltétlenül muszáj, és nem a branded része, hanem az a branded része, hogy te a közönségnek énekelsz – legyen az fekete, fehér, zsidó, keresztény, bármi –, azt ne oszd meg, az a zenédet szereti. A zene a béke kulcsa, amiben megnyugszunk. Én nem azt mondom, hogy ne politizáljon, ne foglaljon állást egy zenész, de én nem tartom jó ötletnek.

Tóth Vera szerint meg lehet énekelni politikai véleményt, de csak akkor, ha az illető tényleg hisz abban, nem pedig csak divatból csinálja. „És ezt nem a Gabira mondom, hogy ő divatból csinálja” – tette hozzá.

Azt gondolom, hogy ő talált valami olyat, amiben ő jól érzi magát. Ez már az emberi tényező, tehát nem feltétlenül anyagi szempontokat mondanék itt. Én ismerem, én azért felnőttem vele. És nem védeni akarom, de testvérként ez nagyon nehéz dolog. Meg anyaként, mert anyukámat is nézem, hogy ő hogyan omlik össze ebben, hogyan félti a lányát ettől az egésztől. De felnőtt ember, azt csinál, amit akar, és innentől kezdve nincsen ezzel gond. És én is hiszek a családban meg a házasságban, nem véletlenül házasodtam meg. Ennek van ereje.

Az énekesnő arról is beszélt, nekik is nehezen összeegyeztethető volt, hogy az ő esküvője nagyjából egy időben történt Tóth Gabiék szakításának bejelentésével. „Egy születés és egy halál története volt egy porondon” – fogalmazott ezzel kapcsolatban.

A teljes beszélgetés a YouTube-on nézhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik