Szórakozás

Fény derült a dublini tengerpart rejtélyes kráterének titkára

Rejtélyes kráter bukkant fel múlt hétvégén a Dublin melletti Portmarnock strandon. Egy darabig úgy tűnt, meteor csapódott a homokba, ám később kiderült néhány srác unalmában ásott egy hatalmas gödröt.

Amikor múlt vasárnap egy hatalmas lyuk jelent meg a Dublin melletti Portmarnock strand homokjában, sokan kezdtek el találgatni, hogy hogyan kerülhetett oda. Miután a közösségi médiában elterjedtek a fotók a különös jelenségről, a Virgin Media News szerdán riportert küldött a helyszínre, aki Dave Kennedy asztrofizikarajongót kérdezte meg kráterről.

Kennedy azt mondta, szinte biztos benne, hogy egy meteor csapódott a homokba. A férfi a követ is megtalálta a kráter alján, ami szerinte a kozmoszból érkezhetett.

Másnap aztán a közösségi portálokon elterjedt egy videó, ami bebizonyította, hogy a kráter nem egy meteorbecsapódás helyszíne.

Három fiatal férfi: Charlie Wallace, Peter McEvoy és Chris Flood unalmukban ásták a hatalmas lyukat, zöld homokozólapátokkal – írja az Irish Independent.

Kennedy, bár csalódott, azt mondja, a biztonság kedvéért azért megvizsgáltatja a kráterben talált követ, ami a mértéhez képest meglepően nehéz, vagyis szerinte van remény, hogy talán tényleg meteorit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik