Szórakozás

Yoda, a négyéves rendőrkutya segített véget vetni egy többhetes hajtóvadászatnak

Több százan kerestek egy szökésben lévő rabot Pennsylvania környékén, a belga juhászkutya nélkül azonban nem jártak volna sikerrel.

A 4 éves rendőrkutya, Yoda tartóztatta fel egy szökésben lévő rabot, ezzel véget vetett egy kimerítő, csaknem 2 hetes hajtóvadászatnak – írja a CNN.

A gyilkosságért elítélt Danilo Cavalcante a bokrok között bujkált, amikor a rendőrök észrevették, ekkor engedték szabadjára Yodát, aki beleharapott, majd sakkban tartotta a férfit.

A négyéves belga juhászkutya annak a több száz fős csapatnak volt a tagja, amely hajtóvadászatot folytatott a szökött férfiért. Yoda a Michiganből állomásozó amerikai határőrségi taktikai egységtől csatlakozott a kereséshez.

Yoda nem csak fogva tartotta a férfit, de megakadályozta, hogy használja a fegyverét

– mondta George Bivens, a pennsylvaniai rendőrség alezredese.

Cavalcante augusztus 31-én szökött meg a Chester megyei börtönből, ahová volt barátnője megyilkolásáért került be.

Elfogása előtt a férfi az aljnövényzeten átkúszva próbált elmenkülni egy puskával, amit egy lakostól lopott.  A hatóság tudta, hogy fel van fegyverkezve, ezért döntöttek úgy, hogy bevetik Yodát, akit arra képezték ki, hogy harapásával fogva tartsa a bűnőzőket, amíg a rendőrök oda nem érnek

Sokkal jobb, ha elengedünk egy ilyen járőrkutyát, és megkérjük, hogy ártalmatlanítsa az illető személyt, mint hogy akár halállal járó erőt alkalmazzunk

– mondta Bivens.

A rendőrség közlése szerint a férfi megpróbált elmenekülni, de Yoda többször is megharapta, és azt is megakadályozta, hogy a gyilkos használja a fegyverét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik