Szórakozás

Szabados Ági: Mondjuk ki, egy csúnya nő nem ülhet be műsorvezetői pozícióba

rtl
rtl
Úgy érzi, ez a férfiaknál bizonyos szituációkban nem fontos.

A Telexnek adott interjút Szabados Ági, az RTL Reggeli című műsorának műsorvezetője. A beszélgetésben szóba került, hogy sokat küzdött azzal híradósként is, hogy fiatalsága és külseje együtt komoly hátránynak számított: „Soha nem voltam elég idős. Nem tudom, hogy fogalmazzam meg, hogy ne tűnjön nagyképűnek: lehet, hogy túl szép voltam egyes pozícióhoz is. Ez a kettő együtt elég komoly hátránynak számított”.

A férfi és női műsorvezetők közti különbségekről azt mondja, szerinte a nők sokkal komolyabban szembesülnek azzal, hogy kritizálják a külsejüket.

Ez egy férfinél nem téma: nézzen valahogy, beszéljen jól, általában láthatjuk, hogy a képernyőre is az esztétikum alapján is választják, de nem ez a fő szempont. Mondjuk ki, egy csúnya nő nem ülhet be a képernyőre, műsorvezetői pozícióba, nagyon-nagyon számít. Azt gondolom, egy csúnya férfi igen. Szubjektív, ki csúnya, de jobban számít a nők esetében a külsők. Miközben küzdünk, hogy viszont ne a külsőnk alapján ítéljetek meg, közben meg nem ülhetsz oda, ha nem vagy elég szép hozzá. Pozíciófüggő, nem gondolnám, hogy egy híradóst nem a szépség alapján választanak ki, de a tévénézőnél elkapcsolási faktor: ha valaki szép, hamarabb ott marad a képernyő előtt a néző. Kár lenne titkolni, hogy ez mennyire számít.

Mint visszaemlékszik, mikor az RTL Híradójába került, őt is kortalanították:

Hosszú, barna hajam volt, levágatták a hajamat, a színén is változtattak. El is tudom fogadni, meg tudom érteni, miért kell így lennie. Nüansznyi dolgok, amik befolyásolják a nézőket. Ne az legyen, hogy odakapcsol, ki ez a kis fruska, nem hiszem el neki, elkapcsolok. Ez nagy kockázat a televízió részéről.

Később felvetődött, mitől lehet az, hogy a női műsorvezetők visszafogottabbak a férfi műsorvezetőknél az országban.

Szerintem a társadalmunk nehezebben is fogadja el egy nőtől, hogy humoros. Nekem csak Liptai Claudia jut most eszembe, aki humoros és meg is tudja mutatni. De tény, a nőknek teljesen más a szerepe. Kicsit olyan, hogy ők legyen szépek, nézzenek ki jól, beszéljenek jól, de valahogy a humort a férfiaktól várja el… a kicsoda? A néző? A társadalmunk? A vezetőség? De én is jobban szeretem a férfi stand-uposokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik