Szórakozás

Sebestyén Balázs elment szülőire, megdöbbent azon, hogy a 13-14 évesek isznak

rtl
rtl
Az elzüllő fiatalság is szóba került az értekezleten.

Szülői értekezleten járt Sebestyén Balázs, árulta el saját rádióműsorában csütörtökön. Mint mondja, egy nagyon különös dologgal szembesítette a szülőket az osztályfőnök: elmondta, hogy az az osztály, ahová Sebestyén fia is jár, egy jó csapat, nem fogyasztanak annyi alkoholt, mint amennyit hallani a korabeli fiatalokról. Ám felhívta a szülők figyelmét egy fontos dologra, ami Sebestyént is megfogta: arról is beszélni kell a gyerekkel, mi történik akkor, ha egy buliban ő lesz az egyetlen józan személy.

Ezek szerint ez egy általános probléma lehet, hogy 13-14 évesen masszívan isznak a gyerekek családi körben, bulikban. 13-14 évesen?! Én vagyok maradva, rájöttem. Nagyon meleg. Nem 17-18 évesekről beszélünk, általános iskola. Mi se voltunk szentek, nekem is volt narancssárga Pall Mallem menőzésből, rászívtam, de sose szoktam rá. De azért 13-14 évesen nem nagyon piáztál… a környezet, a nyomás, az elhanyagoltság, az érzelmi stressz, amit nem tudnak feldolgozni? Vagy a menőség? Mi a valódi oka, hogy egy 13-14 éves masszívan piál?

Sebestyén szerint a család mint egység is elkezdett felbomlani, találgatott a lehetséges okok között. A rádiós hozzátette, ő azt sem érti, ha egy szülő nem veszi észre a gyereken a dohányzást.

Mi szülők rontunk el valamit? Nem vagyunk elég szigorúak, túl liberálisan gondolkodunk? Régen szerintem nem volt ez tendencia, hogy 12-13 évesen szex, cigi, pia, azért ők még gyerekek. (…) Izgi kor ez a kamaszkor, de túl lehet élni. Engem meglepett, de álomvilágban nem voltam azért. Van bennük valami önpusztítás, valami érzelmi teher. (…) Nekünk egyértelműbb utak voltak, nem volt ennyi inger, megfelelés, ennyi fórum, ahol bizonyítani kell

– mondta, hozzátéve, lehet, hogy régen poroszosabb volt a nevelés a szülők részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik