Szórakozás

A nők 90 százaléka nem élvezi a szexet az ausztrál filozófus szerint

Szerinte az egész rendkívül problémás, élvezhetetlen, és abba kéne hagyni.

Egy ausztrál filozófus erősen vitatható kijelentéseket tett egy beszélgetés során, melyben azt állította, hogy a nők 90 százaléka nem élvezi a szexet a heteroszexuális kapcsolatokban, és bölcsebb lenne, ha inkább felhagynának az ilyen jellegű tevékenységekkel – írja a Daily Star.

Holly Lawford-Smith, a Melbourne-i Egyetem oktatója rendkívül problémásnak és élvezhetetlennek ítéli a nők szempontjából a szexuális együttléteket – szerinte a férfiak csak önkielégítési segédeszközként használják a női testet. Ha egy férfi jó szeretőnek is vallja magát, Lawford-Smith csak szájhősködést lát a dolog mögött, és úgy gondolja, a nők igen kis hányada élvezi valóban a szexet, és még kevesebb az, aki orgazmust is átél.

A Quillette podcastban az okokat is fejtegeti: nézetei szerint a nők már hozzászoktak ahhoz, hogy kihasználják őket, és az általa szexpozitívnak nevezett feministák csak azért tettetik magukat lazának, hogy így menőbbnek tűnjenek.

Menőnek akarjuk érezni magunkat?  Vagy tényleg dühösek akarunk lenni a nőkkel szemben elkövetett igazságtalanságok miatt?

– tette fel az őt mozgató kérdést a filozófus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik