Szórakozás

A légiutas-kísérő felmondott álmai munkahelyén, és visszament inkább a mekibe

Pusztán anyagi megfontolásból.

Egy brit légiutas-kísérő úgy döntött, hogy felmond a Ryanairnél, és helyette visszamegy előző munkahelyére, egy McDonald’s-ba, pusztán anyagi megfontolásból.

Itthon könnyen szállnak olyan kifejezések, melyek bizonyos egyetemi szakokat büfészaknak, vagy egyenesen mekis szaknak neveznek – ezzel jelezvén, hogy az ott hallgatók a diplomájukkal épp annyit fognak érni a munkaerőpiacon, hogy egy 8 általánost megkövetelő munkahelyen folytathassák karrierjüket. Ezzel szemben a légiutas-kísérőkről valami olyan elképzelés él, hogy könnyű, izgalmas, és jól fizetett állásokról van szó.

Igaz, Saffron Laszkowicz nem egyetemi szakon végzett, hanem egy 6 hetes stewardess képzésen vett részt, mégis hamar úgy döntött, hogy az addig hőn áhított légiutas-kísérő állást otthagyja, és visszamegy a balettbe ugrálni. Laszkowicz egy ideig csak részmunkaidőben vállalt a gyorsétteremnél is állást, de egy ponton túl végleg elbúcsúzott a Ryanairtől.

A meglepő karrierváltásról szóló videót a Daily Mail fedezte fel, és a tiktokker állítása szerint pénzt is kínáltak neki a történetéért;

Laszkowicz nem élt az ajánlattal;

a cikk megjelent;

a tiktokker ezt bosszantónak találta;

feltette a kérdést, hogy már híresnek számít-e;

most mi is írunk róla.

Bár sokan támogatták a lány döntését, a legtöbben ledöbbentek azon, hogy valóban ilyen keveset keresnek a légiutas-kísérők, valamint bizonyos kommentekből az is felsejlik, hogy Angliában sem az álommunka szinonimája a gyorséttermi élet. Valaki 9 évnyi munka után lépett ki onnét, megfogadva, hogy vissza sem néz, míg másnak egy 2 órás tréning is elég volt meghozni ugyanezt a döntést.

@saffronkatiie more annoyed i got offered money for my story and i said no and its been published anyway 🙃 #foryoupage #dailymail #mail #mystory #fyp #trending ♬ original sound - Elsie Silver

Ajánlott videó

Olvasói sztorik