Szórakozás

Egy magyar nyila száll a legmesszebbre, elképesztő világrekordot ért el a hajdúnánási íjász

Mónus József kétszer is megdöntötte a rekordot, ő lett az első, aki 1 kilométernél messzebbre nyilazott kézi íjjal.

Megdöntötte a világcsúcsot Mónus József a világ legnagyobb íjász világszervezete, a World Archery és az USA Archery világrekordlövő versenyén az Egyesült Államokban.

A nevadai sivatagban rendezett megmérettetésen a magyar íjász nyila 963,38 méterre szállt, ami több mint 3 méterrel volt távolabb az eddigi világrekordnál.

Magyar zászló lobog az amerikai sivatag egén! 2023-ban, a győzedelmes Hódítók Kupája Aranyserlegének Isztambulból való hazahozatala után, most az Amerikai Egyesült Államokban is, a győztes jogán! 3 méter 19 cm-rel maga mögé utasította a korábbi világrekordot kategóriájában a világ legjobb nyílvesszője!

– írta Mónus a Facebookon.

Mónus József folyamatosan dönti meg a saját rekordjait, a verseny előtt egészen 918 méterig jutott. Nevadában 915-tel kezdett, majd néhány sikertelen próbálkozás után teljesítette a 930, majd a csúcsot jelentő 963,38 métert.

A hajdúnánási íjász akkor azt ígérte, szeptember elsején, Utahban az 1000 métert is megcélozza, és ez így is lett, sőt 1007,41 métert lőtt, ami természetesen ismét új világrekord kézi íjjal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik