Szórakozás

Több mint húszmillió forintnak megfelelő összeget talált új házának falában egy spanyol férfi

Egy időre nagyon szerencsésnek érezte magát egy spanyol férfi, miközben az új háza felújításán dolgozott.

A nyugdíjas éveire vásárolt ház felújításán dolgozott Tono Pineiro, amikor hat, bankjegyekkel tömött kakaósdobozt talált a falba rejtve, az öröme azonban nem tartott túl sokáig – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Sun című brit bulvárlap.

A valenciai Pineiro azt mondja, egy Facebook-hirdetésben talált rá a Galicia régióban álló ingatlanra. Mivel a ház már évtizedek óta elhagyatott volt, sikerült jutányos áron megszereznie. Felújtás közben hat Nesquick kakaósdobozt talált a falban, bennük összesen 9 millió pezetával (több mint 21 millió forinttal.

Az öröme azonban nem tartott sokáig: kiderült ugyanis, hogy a bankjegyek zöme annyira régi, hogy már nem váltja be őket spanyol jegybank. Pineriro elinte dühöngött, kséőbb azonban rájött, hogy így sem panaszkodhat, a talált pénz még beváltható része ugyanis elég volt arra, hogy új tető kerüljön az öreg házra.

A helyiek azt mondják, a ház előző tulajdonosa, Manuel do Xentes közel negyven éve, örökösök nélkül halt meg. A férfi egy téglagyárban dolgozott, de mellette marhákkal is kereskedett. A pénzét általában a ház körül rejtette el, aztán megfeledkezett róla. Többször adott el a gazdálkodáshoz használt gépeket, melyekbe kisebb-nagyobb összegek voltak elrejtve.

Spanyolországban 2002-ben váltotta fel az euró a pezetát. A spanyol jegybank szerint nagyjából 1,6 milliárd eurónyi készpénzt nem váltottak be a határidő lejárta előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik