Szórakozás

Elárverezték az autót, amit 35 éve fából barkácsolt a családjának egy brit tanár

Auctioneum - Bristol & Bath Auctioneers / Facebook
Auctioneum - Bristol & Bath Auctioneers / Facebook
Rendkívül ritka fa autót árvereztek el szeptember 1-én az angliai Bristolban. A járművet a nyolcvanas években barkácsolta, majd tizenhárom éven át családi autóként használta egy technikatanár.

Tizenhárom éven át volt egy bristoli technikatanár családjának fő járműve egy fából készült autó. A különös jármű aztán évtizedeket töltött garázsban, majd szeptember elsején egy árverést követően új tulajdonoshoz került – írja a BBC.

A fa autót William Towns, az Aston Martin Lagonda tervezője tervezte és árulta építőkészletként az 1980-as években. A készletekből összerakott autók közül kevesebb mint száz példányt regisztráltak, vagyis mára csak maroknyi maradhatott fenn belőle.

John Brazier technikatanár úgy érezte, remek kihívás lenne számára a fakocsi összerakása, ezért vett magának egy készletet. A kész autót 1988-ban helyeztette forgalomba, majd tizenhárom éven át használta. Hatalmas ablakai miatt a diákjai „pápamobilnak” csúfolták a járművet.

Brazier azt mondja, azért döntött a kocsi eladása mellett, mert azt reméli az új tulajdonosánál jobb sora lesz annál, minthogy érintetlenül rohad egy garázsban. A faautóért 2500 fontot (közel 960 ezer forintot) fizetett egy licitáló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik