Szórakozás

Gyermekbántalmazás miatt tartóztatták le a nevelésről szóló videóival YouTube-sztárrá váló anyát

A férjével és 6 gyerekével videókat gyártó amerikai nő ellen azután indult eljárás, hogy elszökött otthonról az egyik fia, akit büntetésből éheztetett.

Gyermekbántalmazás vádjával tartóztattak le egy amerikai édesanyát, aki a szülőknek szóló tanácsadóvideóival vált népszerűvé a YouTube-on, miután az alultáplált fia megszökött otthonról – írja a hatóságok tájékoztatása alapján a BBC.

A ConneXions nevű vállalkozás keretei között anyáknak és nőknek életvezetési tanácsokat osztogató Ruby Franket és üzlettársát, Jodi Nan Hildebrandtot – akik a lenti képen fordított sorrendben láthatók – a héten tartóztatták le a Utah állambeli Ivinsben. A tisztviselők a videós 10 éves lányát is alultáplált állapotban találták meg az üzlettársa házában.

A rendőrség szerint a videós 12 éves fia kimászott az ablakon, és egy szomszéd házhoz szaladt, hogy ételt és vizet kérjen. Majd a szomszéd, akihez bekopogott, ki is hívta a rendőröket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ConneXions (@connexionscoaching) által megosztott bejegyzés

„A hívó fél azt állította, hogy a fiatalkorú soványnak és alultápláltnak tűnik, illetve nyílt sebek és ragasztószalagok vannak a végtagjai körül. (…) A helyszínre érkezés után a rendfenntartó erők megállapították, hogy a fiú sebei és alultápláltsága súlyosnak tekinthető – olvasható a Santa-Clara Ivins-i közbiztonsági osztály közleményében.

Az otthonról megszökő 12 éves fiút, és 10 éves testvérét később kórházba is kellett szállítani. A bejelentés után a tisztviselők házkutatási parancsot is kaptak, és összesen négy gyermeket vettek a család- és gyermekjóléti szolgálat gondozásába a közlemény szerint.

Pénteken a Washington megyei hatóságok Utah államban hivatalosan vádat emeltek a Ruby Franke és Jodi Nan Hildebrandt ellen. A vádak két gyermek állítólagos bántalmazásával kapcsolatosak.

Letartóztatásuk óta a Ruby Franke és népes családja életét bemutató 8 Passengers nevű csatorna, és a két nő életvezetési tanácsokat osztó csatornája, a ConneXions is eltűnt a YouTube-ról. Valamint a közösségi oldalakról is.

A Business Insider szerint egyébként a videós legidősebb gyereke, Shari Franke egyébként már korábban, a szüleitől való elköltözése után az édesanyja ellen fordult a különleges nevelési módszerei miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik