Szórakozás

„Lehet, hogy cirkusz, de nem a Republic együttes!” – tíz éve csak ügyvédeken keresztül kommunikál a zenekar és korábbi tagja, Tóth Zoltán

Továbbra is tart a névhasználat miatti balhé, Boros Csaba pereskedni is hajlandó.

A Republic és 2013-ban kivált tagjuk, Tóth Zoltán között évek óta tart a vita a zenekar névhasználatát illetően. A felek a minap a Fókusznak nyilatkoztak a témában, mint mondták, tíz éve nem beszélnek egymással, csak ügyvédeken keresztül kommunikálnak.

Tóth Zoltán jelenleg a Kék és Narancssárga Produkció nevű együttesével zenél, egyik műsoruk címe pedig, amivel fellépnek, Republic dalcirkusz – egyebek közt ezt is sérelmezi Boros Csaba, a Republic jelenlegi frontembere, aki szerint egykori kollégája nem legálisan használja a zenekar nevét.

Ő nem a Republic. Lehet, hogy cirkusz, de nem a Republic együttes. Ez jogilag erősen megkérdőjelezhető

– jelentette ki Boros, aki a zenekarával 2013-ban levédette a Republic zenekari nevet, most pedig perrel fenyegeti Tóthot, aki úgy véli, joga van Republic dalcirkuszoknak keresztelni az előadását, hiszen mint mondja, a saját nevét, illetve az eredeti zenekar fennállásának dátumát is fel szokta tüntetni.

Én is folytatni szerettem volna a zenélést, természetesen, de teliben, Republic néven… akkor én azt mondtam, hogy Cipő nélkül nem lépek színpadra, mert én azt szégyellem

– magyarázta Tóth Zoltán, hozzátéve, maga sem szeretné, ha a két formációt összekevernék, de előfordul, hogy szórólapokon félreérthető néven tüntetik fel az előadásukat. Azt mondja, vannak alkalmak, amikor ő is szól, hogy korrigálják a csúsztatott kiírást.

Ez is félrevezető, mert ha egy plakáton megjelenik, hogy a Kék és Narancssárga Produkció bemutatja, az olyan, mintha egy produceri iroda bemutatná a Republic dalcirkuszt, ugyebár. Cirkusznak egyébként eléggé cirkusz, én ezt nem vállalnám fel valójában. És semmiképpen sem kötném össze a Republic nevet egy dalcirkusszal, mert mi nem egy dalcirkusz vagyunk

– hangsúlyozta Boros, aki bár nem akar pereskedni, azt mondja, ha volt kollégája belekényszeríti a dologba, bíróságra viszik az ügyet.

Tóth a téma kapcsán hozzátette, időnként hivatalos felszólítólevelekben szokta felkeresni az együttes, melyben követelik, hogy azonnal fejezze be a Republic név használatát. Ő ezekre a válaszolni is szokott, így tett legutóbb is.

Visszaküldtem a hivatalos okiratot a részemről is levédett márkanévről, azóta csend van

– mondta az RTL stábjának.

A teljes interjúkat ide kattintva lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik