Szórakozás

Kiraboltak egy rablásokról forgató tévéstábot Chicagóban

slkoceva / Getty Images
slkoceva / Getty Images

Egy rablássorozatról forgatott riportot a Univision Chicago nevű spanyol nyelvű tévécsatorna kétfős stábja hétfőn, kora reggel Chicago West Town nevű negyedében, amikor kirabolták őket– írja az AP.

Luis Godinez, a csatorna alelnöke elmondta, hogy egy 28 és egy 42 éves kollégája éppen az utcán forgatott, amikor reggel, öt óra körül egy szürke autó és egy fekete városi terepjáró fékezett le mellettük. A járművekből három maszkot viselő férfi szállt ki, fegyvert szegeztek a tévésekre és felszólították őket az értékeik átadására.

A fegyveresek elvitték a tévések kameráját, és néhány személyes tulajdonukat. A támadás során senki sem sérült meg. A csatorna feljelentést tett, a rendőrség keresi az elkövetőket.

Augusztus 8-án egy másik hasonló incidens is történt a környéken. A WLS-TV egyik operatőrét fényes nappal támadták meg és rabolták ki, miközben éppen arra készülődött, hogy egy délutáni sajtótájékoztatóról tudósítson.

A tévétársaságok a szakszervezetekkel együttműködésben azt tervezik, hogy biztonsági őröket rendelnek ki az utcákon forgató tévéstábok mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik