Szórakozás

Frenreisz Károly testvérei, Latinovits Zoltán és Bujtor István elvesztéséről: Értelmetlen volt a haláluk

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Azt is elmondta, mi igaz a Latinovits halálát övező legendákból.

Frenreisz Károly, a Skorpió zenekar frontembere a Bestnek adott interjút, melyben mesélt zenei karrierje alakulásáról, valamint a magánéletéről. Egyebek mellett testvérei, Latinovits Zoltán és Bujtor István haláláról is beszélt.

Ők nagyon korán mentek el, Zoltán bátyám 45 évesen, István bátyám 67 évesen. Értelmetlen volt a haláluk, nagyon közel álltunk egymáshoz, nehéz volt elengednem őket

– mondta el a rockzenész, aki hamarosan 77 éves lesz.

Latinovits 1976-ban bekövetkezett halálával kapcsolatban sok legenda kapott életre, Frenreisz ezek igazságtartalmáról is beszélt a magazinnak.

A legendák nagy része hazugság és hülyeség. Sajnos Zoltánnak volt egy születési idegrendszeri problémája, néha nagyon felpörgött, aztán a mélybe zuhant, és súlyos depresszióba esett. Voltak olyan időszakai, amikor három hónapig csak ült otthon, és nem csinált semmit. Egyik ilyen időszakában eszébe jutott József Attila, az ő halála, és követte őt a halálában. Kiment a vasúti sínekhez, és a vonat elé ugrott.

Bujtor István 2009-ben hunyt el, halála mindenkit megdöbbentett.

István halála biológiai rejtély, a mai napig nem tudjuk, mi történt. Annyit tudunk, felborult a szervezete, leállt a veséje, a mája, a gyomra, minden szerve leállt, kómába került. Próbálták föléleszteni, de nem sikerült. A testvéreim elvesztése az élet nagyon nagy igazságtalanságai közé tartozik. A halálaik nem megmagyarázhatóak

– fogalmazott Frenreisz Károly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik