Szórakozás

Stohl András az édesapjáról: Állandóan volt felé egy megfelelési kényszerem, attól tartottam, nem vagyok elég jó neki

TV2
TV2
Máig magával cipeli a múlt történéseit.

Az Adom a napom keddi adásában Stohl Andrást követhették a nézők, aki a formátumnak megfelelően este Geszti Péternek is interjút adott. A beszélgetés során a színész arról is beszélt, hogy eleven gyerek volt, a temperamentuma miatt pedig szigorú édesapja gyakran meg is ütötte – derül ki a Blikk szemléjéből.

Mindig mondta: Bandi, pofon lesz. Eleven gyerek voltam, addig mentem, amíg nem kaptam pofont

– emlékezett vissza Stohl, aki saját bevallása szerint máig magával cipeli a gyerekkora történéseit, ami megfelelési kényszer formájában is megmutatkozik. Bevallotta, többször is gondolkodott már azon, hogy a feldolgozásban szakember segítségét kérje.

Ez apunak a hatása. Nekem egy csodálatos édesapám volt, tényleg elképesztő fickó volt. Nagyon jó humorú, nagy svádájú, nagyon tudott élni, de rendkívül okos volt. Nem emlékszem arra, hogy olyat tudtam kérdezni, amire ne tudott volna válaszolni. És ez sokszor zavar, ha a fiam kérdez valamit, és azt kell mondjam, nem tudom. De akkor azt mondom, majd utánanézek. Valahogy nekem az apám felé állandóan volt egy megfelelési kényszerem. Attól tartottam, hogy nem vagyok elég jó neki. Ami nem volt igaz, csak ő nehezen fejezte ki felém ezeket a dolgokat, vagy amikor megvolt elégedve, annyit mondott, hogy jól van. (…) Ez nem volt nála tudatos, ő egy ilyen típusú ember volt, csak valószínűleg én egy érzékenyebb fiú voltam, akire ő nem is gondolta, hogy milyen hatással van.

A műsorvezető azt is elárulta a nézőknek, hogy szerinte nem könnyű vele az élet, a személyiségéből és a hivatásából adódóan sem. Mint mondta, a magánéletére jóformán alig marad ideje a munkája mellett, amikor viszont csak teheti, a családjára koncentrál.

Vica, a feleségem sok mindenben felnyitotta a szemem. 18 évvel fiatalabb, mint én, de sokkal tudatosabb megfontoltabb. Én sokkal inkább gyerek maradtam, aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy mi a következménye a tetteinek. Ez valahol rendkívül veszélyes az életben. Mondtam neki, hadd legyek gyerek, keresem a pénzt, dolgozom, de hadd legyek gyerek. Ez azt is jelenti, hogy kivonom magam sok olyan dolog alól, amire a társamnak szüksége lenne. Egyfajta önzés ez a részemről, tudom

– magyarázta Stohl, hozzátéve: nehéz helyzetben van, amikor a felesége arra kéri, legyen otthon többet.

Az Adom a napomat kövesd streamen az nlc-n! A műsor szerdai vendége Liptai Claudia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik