Szórakozás

Bankkártyával fizetett, pótdíjat számoltak fel az étteremben

Ha készpénzzel fizetett volna, olcsóbban megússza.

Egy nő teljesen összezavarodott, amiért testvérének extra költséget számoltak fel egy étteremben – írja a Mirror.

A nő a Reddit “Mildly Infuriating” fórumán azt írta, hogy a húga elment egy étterembe, és kártyával fizetett, de a számlán magasabb összeg szerepelt, mint amennyibe a fogyasztása került.

Fél dollárral (kb. 173 forint) számláztak ki többet a nőnek, ami nem nagy összeg, de mégis dühítő, ha úgy számolják fel, hogy nem is tudunk róla. A bizonylat tetején az állt, hogy „Hozzon készpénzt legközelebb-díj”.

A tulajdonos valamiért nem kedveli, hogy, ha valaki kártyával fizet, a kommentelők megpróbálták kitalálni, hogy miért.

Kisvállalkozást vezetek, korábban csak készpénzzel dolgoztunk, de aztán elkezdtünk hitelkártyát elfogadni. Igen, a költségeink nem kellemesek, de a hitelkártya elfogadása nemcsak az eladások számát növelte. Az ügyfelek többet költenek most, ami kárpótol minket a díjakért. Tehát ugyanannyit számítunk fel, függetlenül attól, hogy az ügyfél készpénzzel vagy kártyával fizet.

– írta egy kisvállalkozó.

Egy másik hozzászólásban viszont azt írták, hogy ez gyakori dolog egyes vállalkozásoknál, míg más azt fűzte hozzá, hogy az ő államában egyenesen törvénytelen extra díjat felszámolni a kártyahasználat miatt.

Az étlapon feltüntetett összegnek az ügyfél által fizetett maximális árnak kell lennie, fizetési módtól függetlenül

-írta.

Sokan “passszív-agresszívnek” nevezték az étterem üzenetét.

A lap megjegyzi, hogy az Egyesült Királyságban a vállalkozások már 2018 óta nem szabhatnak ki pótdíjat a hitelkártyával vagy elektronikus fizetési szolgáltatásokkal történő fizetés esetén. Az Egyesült Államokban nincs egységes szabályozás, vannak olyan államok, ahol tiltják, máshol engedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik