Szórakozás

Egy volt hotelrecepciós be akarja bizonyítani, ő hercegnő, aki hatalmas vagyonra jogosult

RABIH MOGHRABI / AFP
RABIH MOGHRABI / AFP
A király temetésekor eszmélt rá, ő a lánya lehet.

A 70 éves Jane Benzaquen azt állítja, hogy ő a korábbi marokkói király, II. Haszan lánya. Azt mondja, belga-izraeli anyjának, aki 17 éves volt akkor és egy boltban dolgozott, két éven át volt viszonya a királlyal, pontosabban akkor még herceggel. Mikor Benzaquen megszületett, anyja ragaszkodott ahhoz, hogy Belgiumba vigyék, ahol nevelőszülők nevelték fel.

A nő most azt mondja, soha nem érdekelte a múltja, egészen addig, míg 1999-ben meg nem látott egy képet a királyról, aki akkor halt meg.

Gondolkozás nélkül azt mondtam: az az apám, meghalt az apám

– idézte fel a Timesnak, amit a Mirror szemlézett.

Benzaquen szerint ő jobban hasonlít a királyra, mint bármelyik másik – elismert – gyereke, de jobban örülne, ha egy taxisofőr lett volna az apja, az legalább elismerné gyermekeként.

A nő azt mondja, nagymamája mesélt neki arról, hogy mikor gyerek volt még, sokszor ment hozzájuk egy Mercedes, ételt és néha pénzt vitt nekik, máskor pedig elvitte az anyját, hogy titokban találkozzon a királlyal.

Azt DNS-tesztek segítségével már kiderítette, hogy aki az apjaként volt feltüntetve a születés dokumentumaiban, biológiailag nem az apja volt. Arra is vannak bizonyítékai hogy az a férfi akkoriban Svédországban tartózkodott. Arra is fény derült, hogy felmenői Észak-Afrikából és a Közel-Keletről származnak. Benzaquen biztos benne, a jelenlegi uralkodó, VI. Mohammed a féltestvére.

Ezért azt akarja, hogy ismerjék el hercegnőként, akit 2 ezermilliárdos vagyon illet meg.

Bírósági úton követel DNS-tesztet a marokkói királytól, aki ezt visszautasítja. Cserébe az észak-afrikai monarchia visszaperelte a nőt zsarolás miatt.

Benzaquen ügyvédje az a Marc Uyttendaele, aki hozzásegítette Delphine Boëlt ahhoz, hogy elismerjék, II. Albert belga király az apja, és így megilleti a hercegnői rang is – írta a Daily Mail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik