Szórakozás

Elhagyta a légitársaság egy utas kutyáját a világ legforgalmasabb repülőterén

Paula Rodrigueznek az idegenrendészeti eljárás miatt kellett elválnia Maiától a múlt héten, azóta sem találják a kutyát.

Paula Rodriguez a múlt héten utazott a Dominikai Köztársaságból az Egyesült Államokba, San Francisco volt a célállomás, amihez Atlantában kellett átszállnia egy másik gépre.

Amikor azonban megérkezett, a határőrök megtagadták tőle a belépést – írja a CNN.

Azt mondták, a nő nem felel meg az országba való beutazás feltételeinek, így kénytelenek visszaküldeni Santa Domingóba.

Rodriguez a fogdában töltötte a péntek éjszakát, ahova természetesen nem tarthatott vele a kutyája, a hatéves Maia így a Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtéren maradt.

A nő másnap visszament a reptérre, de a kedvencét nem találta.

Sírtam, pánikrohamok törtek rám a repülőn

– mondta a nő, akinek muszáj volt visszarepülnie a Dominikai Köztársaságba, mert vízum nélkül maximum 24 órát tartózkodhat az országban.

Rodriguez így Santa Domingóból próbálta megtalálni Maiát, anyja pedig addig Atlantában kereste.

Maia mikrochippel van ellátva, Rodriguezék ezért értesítettek minden állatmenhelyet és állatorvost, és elküldték nekik a kutyáról készült fotókat, de sehol sem ismerték fel, ezért gondolják, hogy még mindig a repülőtéren lehet.

Rodrigueznek két nap után sikerült beszélnie egy reptéri alkalmazottal, aki elmondta, a Delta légitársaság elvesztette a kutyát, az állat kitört a kenneléből és megszökött, nem tudják, hogy hol van.

A reptér kommunikációs osztálya hangsúlyozta, a világ legforgalmasabb repteréről van szó, ami nehezíti a keresést, de azt mondták, továbbra is azon vannak, hogy megtalálják a kutyát. Arra nem adtak még magyarázatot, hogy Maia hogyan tudott megszökni a kennelből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik